det bästa sättet att berätta föräldrar om ett syskon är alkoholproblem

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-08
Nästan 17. 600 tusen amerikanska vuxna har sjukdomen alkoholism eller alkoholmissbruk , enligt National Institutes of Health 's Medline Plus . Att leva med en alkoholist kan vara svårt , och det kan vara nästan lika svårt att berätta för dina föräldrar att en av dina syskon har ett alkoholproblem. Den goda nyheten är att behandling är tillgänglig , och stödjande och kärleksfull familj är en integrerad del av denna behandling

Förberedelser

Innan du prata med dina föräldrar , gör din forskning . Kunna förklara för dem varför du tror att ditt syskon är alkoholist, och att diskutera konsekvenserna av hennes alkoholproblem . Undvik allmänna uttalanden , statliga fakta istället . Samla material från Alcoholic Anonymous , särskilt dess broschyr , "Finns det ett alkoholist i ditt liv ? " som finns tillgänglig på organisationens webbplats.

AA säger att man rätt ofta , de som är närmast de alkoholhaltiga har svårt att tro att någon de älskar kan få sjukdomen . Familjemedlemmar blir ofta välmenande men missriktat möjliggörare av alkoholhaltiga . Var beredd på känslorna att svalla , och vara redo att klara av förnekande , rationalisering och peka finger åt .

Om ditt syskon inte dricker varje dag , kan det vara svårt att få dina föräldrar ombord med det faktum att de deras barn är en alkoholist . De kan ha en förutfattad föreställning om att alla alkoholister är full hela tiden . " Periodics " är alkoholister som kan avstå från att dricka under en lång tid och sedan gå på ett okontrollerat drickande binge .

in i diskussionen redo att inte bara diskutera problemet , utan att tillhandahålla en lösning som väl . Prata med proffs i förväg , och vara redo att diskutera deltagande i AA eller behandling på en privat rehabiliteringsklinik .

Diskussion

Börja med att låta dina föräldrar vet ditt syskon har ett problem. Säg att du älskar honom , att du vill leva ett långt och lyckligt liv med honom , och att du behöver dina föräldrars hjälp . Försök att förbli fasta, saklig och har kontroll över dina känslor . Att ha en förnuftets röst och en viss stabilitet i rummet är precis vad de behöver .

alltid hänvisa till alkoholism som en sjukdom . Förklara för dina föräldrar att ditt syskon kan inte kontrollera alkoholism mer än en diabetiker kan kontrollera sin sjukdom genom ren viljestyrka . Låt dem veta att ingen är fel , men att de kan vara en del av lösningen .

Förklara för dem varför du är så orolig . Låt dem veta att alkoholism blir alltid värre och aldrig blir bättre på egen hand . Citera Århundradets rådet statistik som en drucken körning dödsolycka inträffar var 45 minut i USA , och förklara att du inte vill att dina syskon att vara eller att orsaka en av dessa dödsfall .

Ge dina föräldrar den information du har forskat från AA och från Al-Anon-grupperna . Berätta för dem det är inte bara deras barn som behöver hjälp , men hela familjen .

Viktigast har en lång diskussion med dem om tuff kärlek , och låta dem veta att om de vill att lösningen ska fungera , måste de praktiken . Alkoholister gör alltid på ursäkter för sitt drickande och lever på dem som är svaga för att få vad de vill . På vägen , kan familjen ens behövde skära barnet av tills hon får den hjälp hon behöver , och det är något som tar en otrolig mängd styrka .

Previous:nothing Next:fluor och säkert dricksvatten agera

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om ditt barn har en urinvägsinfektion
 • Hur hCG stiger ?
 • menopausala värmevallningar botemedel
 • vad som händer med livmoderslemhinnan fodret efter menopaus ?
 • Hur man vet om en nära anhörig har Alzheimers
 • behandling för gulsot hos spädbarn
 • vad är ömma bröst ett tecken på ?
 • hur man hanterar med cervikal dysplasi
 • Hur man använder en kvicksilver termometer flerspråkig
 • hur man identifierar ringorm hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com