hur man balanserar varm blinkar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-25
Värmevallningar är ett symptom som många kvinnor lider av för en rad olika skäl , många gånger på grund av uppkomsten av klimakteriet . Medan det finns inget botemedel mot värmevallningar, kan de ofta kontrolleras med medicinering , kost , naturläkemedel eller andra naturprodukter och genom att undvika miljögifter

Diet

Vissa livsmedel som utlöser en ökning av nivåerna av östrogen produktionen kan vara mer benägna att orsaka dig att vara mottagliga för värmevallningar . Beredda och konserverade kött är exempel på livsmedel injiceras med hormoner och bör därför undvikas. Dessa , tillsammans med några mjölkprodukter , kan orsaka östrogennivåerna stiga . Enkla sockerarter och mat och dryck med hög majssirap kommer också att öka nivåerna av östrogenet .

Undvik koffein och alkoholdrycker som de bryter kroppen nödvändiga B-vitaminer som skyddar levern . Reglering hormoner är en av många funktioner i levern och om det misslyckas att ta bort dem genom galla eller urin , en ansamling av östrogen i vävnaden kan uppstå. En ineffektiv levern kan resultera i smärtsamma menstruationer, blodvallningar, cystor och andra oönskade biverkningar. B-vitaminer såsom B-12 och folsyra hjälpa levern att fungera korrekt samt förebygga sjukdomar.

Få testas

Hormonella obalanser kan vara en primär orsak till värmevallningar. Se en endokrinolog eller ett hormon specialist för att köra tester. Sköldkörteln och binjurarna samt äggstockarna bör arbeta i harmoni för att producera rätt mängd östrogen och projesterone. Genom att helt enkelt veta om det finns en obalans, kan din läkare eller sjuksköterska ordinera rätt form av behandling. Ofta kan du få medicin blodtryck, låg dos östrogen, eller placeras på hormonbehandling.

Motion

Motion erbjuder ett brett utbud av fördelar för hälsan och kontrollera värmevallningar är en av dem. Det hjälper till att stabilisera humörsvängningar, lindra klimakteriebesvär och öka känslan av välbefinnande. Enligt Mayo Clinic, bör du få minst hälften och timme med måttlig intensitet fysisk aktivitet varje dag. Detta kan inkludera promenader, jogging, dans, simning, cirkelträning eller cykling. Några preliminära studier visar att yoga är effektivt till att minska värmevallningar hos kvinnor i klimakteriet.

Örter och kosttillskott

Vissa växt östrogener kallade fytoöstrogener kan lindra värmevallningar. Sojamjölk, tofu och andra sojabaserade produkter kan hjälpa till att lindra symptom på klimakteriet. Linfrö produkter som olja och mark linfrön är också till hjälp att kontrollera värmevallningar.

En av de mest populära kosttillskott i USA är silverax. Enligt EMedicineHealth. com har vissa studier visat silverax kan minska värmevallningar, men det är inte definitivt och det har ännu inte fastställts vilka långsiktiga fördelar eller nackdelar kan uppstå vid användning av silverax.

Previous:nothing Next:Vad kan östrogen skall användas in män ?

Relaterade artiklar


 • vad har kontroll placebo p-piller ?
 • vad är klorhexidin lösning?
 • hur man förebygger en baksmälla
 • hur man ska tolka medicinsk forskning
 • vad är orsakerna till onormala celler från ett cellprov ?
 • Vilka är de funktioner manliga testosteron ?
 • Vad är hälsoskäl för torr hud & gallring hår ?
 • Hur man sköter om geriatriska patienter i hemmet
 • hur man upptäcker kokain
 • menopausala värmevallningar botemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com