hur man bedömer binjurefunktion

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-06
Den mänskliga kroppen har normalt två binjurarna, en ovanför varje njure, som spelar en viktig roll i det endokrina systemet genom att utsöndra adrenalin, kortisol och andra viktiga hormoner. Under perioder av långvarig stress eller sjukdom, kan du bli orolig för din hälsa och vill bedöma binjurefunktionen. Genom att följa dessa steg kan du bedöma binjurefunktionen, och söka ytterligare råd från läkare om behov

Du behöver:. .
Blodtrycksmätare
Ficklampa.
Sked.

anvisningar


1.
Mät blodtrycket i både stående och liggande positioner på följande sätt: Lägg dig ner och vila i fem minuter. Mät blodtrycket liggande. Stå, då trycket mäta blod stående. Jämför båda behandlingarna. Med normal binjurefunktion kommer blodtrycket stiga från 10 till 20 poäng. Om blodtrycket sjunker med 10 poäng eller mer kan det vara en indikation på minskad binjurefunktion som du bör diskutera med läkare eller sjuksköterska.
2.
Mörkare i rummet och låt dina ögon att anpassa sig till mörkret. Med hjälp av en ficklampa , lysa i ögonen i minst 30 sekunder . Dina elever-den svarta cirklar i mitten av dina ögon-kommer att visas lägre, eftersom de smala , eller kontrakt , som svar på ljus . Med normal binjurefunktion , kommer dina elever vara kontrakterad så länge du fortsätter lysande ljuset i dem . Efter 10 till 30 sekunder , om dina elever att börja öka-det vill säga vidga-medan ljuset fortfarande är riktat i ögonen , eller storleken på dina elever börjar flytta fram och tillbaka mellan avtalad och vidgade , kan detta också vara ett tecken på minskad binjurefunktion som du bör diskutera med läkare eller sjuksköterska.
3.
dra en linje över huden på magen med nageln eller tråkig slutet av en sked. Om binjurarna fungerar normalt, kommer linjen visas direkt något rött. Om linjen är fortfarande vitt, kan detta också vara en indikation på minskad binjurefunktion som du bör diskutera med läkare eller sjuksköterska. Denna metod är mest tillförlitlig för att upptäcka allvarliga fall av binjurebarksvikt, och inte som tillförlitliga för att bedöma mild binjurebarksvikt.
4.
Utvärdera ditt utseende för fysiska förändringar som kan tyda på överaktiv binjurefunktionen. Förändringar för att leta efter är: en rundhet eller fullhet av ansiktet som utvecklats under den senaste tiden, de senaste viktökning i överkroppen och nacken som är oproportionerlig och mer omfattande än viktökning i underkroppen, sakta läkande sår på huden- -inklusive en betydande ökning av blåmärken-och förekomst av stretch märken på överarm, lår, mage eller skinkor
5
Begär ett 24-timmars kumulativ urinprov från din läkare. . Under denna medicinska test, allt urin produceras inom en angiven 24-timmarsperiod insamlas och kontrolleras den totala mängden kortisol och adrenal hormoner produceras. Resultaten från detta test är användbara vid diagnostisering av både överaktiv och underactive binjurefunktionen.

tips och varningar


 • Bekanta dig med binjuren störningar genom att lära tecken och symtom på onormal binjurefunktionen , inklusive överaktiv och underactive binjurefunktionen , och veta när man ska söka läkare .


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla barn sår

  Relaterade artiklar


 • hur man använder en örontermometer
 • hur man kan behandla vridning av testis i vildmarken
 • reglering av sköldkörtelns funktion vid graviditet
 • alkoholbruk vs alkohol statistik missbruk
 • Hur du tar ett barns rektaltemperatur
 • vatten födelse jämfört med traditionella födelse
 • Hur får man en bättre nattsömn
 • Kan man bli gravid när som helst under din cykel ?
 • hur man får barnen att ta omega fiskolja 6
 • information om problemen med abort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com