hur man förbereder ett förskolebarn för en synundersökning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-18
Skydda ett barns vision bör vara en högt prioriterad fråga för föräldrar . Regelbunden professionell ögonundersökningar bör påbörjas så tidigt som sex månader med sin första omfattande examen med minst en ålder av 3 1 /2 år . Ibland barn är oroliga eller oroliga innan deras första synundersökning , eftersom deras erfarenheter av läkare kan ha varit i samband med sjukdom eller smärta . Som förälder kan du bidra till att lindra sin rädsla och ångest genom att förbereda dem i förväg för de förfaranden
1 .
Förklara vad som ska hända under besöket . Försäkra barnet att ögat läkaren inte kommer att ge skott eller utför smärtsamma procedurer , men kommer endast att undersöka ögonen för att se om det finns några problem med hur han ser på . Barnet ska veta att ögonläkare är den som ordinerar glasögon om de behövs .
2 .
förbereda honom för förvaltningen av ögondroppar genom att förklara exakt vad som ska hända när droppar sätts i hans ögon . Beskriv hur det kan kännas och förklara att det kan svida lite i början, men att det inte kommer riktigt ont i mer än några sekunder . En bra idé kan vara att öva med en flaska artificiella tårar bara för att visa att det inte gör ont .
3 .
Förklara hur viktigt det är att sitta still under tentamen medan en " öga dator " kontrollerar ögonen . Spela en omgång för att se hur fortfarande att han kan sitta och sedan ge en belöning efter en minut eller så . Berätta för honom om det ljus som ögat läkare kommer lysa i ögonen under tentamen och att det är bara en del för att avgöra om ögonen är friska .
4 .
Diskutera diagrammet som kommer att användas för att testa hur bra han kan se små bokstäver , figurer och objekt . Förklara att läkaren kommer att ställa frågor om vad som kan ses och att han borde säga exakt vad han ser för att hjälpa läkaren . Öva med olika former och föremål för att se till att barnet känner till grundläggande dem och kan tala om för läkaren vad som är inloggad .
5 .
Använd separat beredd spel för att hjälpa till att förbereda barnet för besöket i god tid före mötet. Du kan försöka " öga kort tenta flash " att hjälpa till med att förklara för barnet vad som väntar på ögat läkarmottagningen . Dessa minneskorten är vanligtvis tillgänglig på utbildningsutbudet butiker eller online. Du kan fundera på att utlova en liten belöning, om besöket går bra. Detta bör bidra till att göra ett positivt samband med besöket.

Tips och varningar


 • Gör din hemläxa i förväg genom att välja en ögonläkare som fungerar bra med barn.
 • schemat inte tid för en förskola barn i taget som kan störa tupplur tiden.


 • Previous:nothing Next:för tidig födsel på grund av rökning

  Relaterade artiklar


 • hur alternativa användning av olika NSAID
 • vad som händer med livmoderslemhinnan fodret efter menopaus ?
 • Vad är en normal blodtryck behandlingen och vad är en låg blod pressue läsning ?
 • vad tuggummi ska jag tugga för att hjälpa sura uppstötningar ?
 • klimakteriet och förstoppning
 • Vilka är fördelarna med vitamin rödbetor kosttillskott ?
 • Hur nivåerna av hormoner i Mirena jämföra med de i p-piller ?
 • hur man andas ordentligt för avkoppling
 • hur man kan bli av hjärndimma
 • hur man amma utan att få såriga bröstvårtor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com