hur man hittar en pediatrisk ögonläkare

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-20
Ta hand om ditt barns hälsa behov är av högsta prioritet för föräldrarna , och ögats hälsa rankas där uppe bland de största oro . Oavsett om din familj har en historia av synproblem , måste du ha ditt barns ögon undersökas av en ögonläkare . uppsöka en pediatrisk öga läkare som är speciellt utbildade för att handskas med barn och deras växande ögon

Du behöver : .
barnläkare eller husläkare

där läkare vård för barns ögon ?


1 .
Har ditt barns ögon undersöks av ålder 5 --- tidigare om du misstänker att det finns ett problem . Ditt barns barnläkare eller din husläkare är ofta den första försvarslinjen mot ögonproblem . Barnläkare och läkare familj kontrollera spädbarn och barns ögon under fysisk tentor . Om de misstänker ett problem kan de hänvisa barnet till antingen en optiker eller ögonläkare .
2 .
Välj en ögonläkare . Det finns två huvudtyper av ögonläkare : optiker och ögonläkare . Båda undersöka patienter , ordinera glasögon och behandla ögonproblem . Skillnaden är att ögonläkare har utbildning för kirurgi och optiker använder vision terapi , linser och prismor för att förbättra synen .
3 .
Hitta en pediatrisk öga läkare som specialiserat sig på optometri . Pediatric optiker är en specialitet inom optometri . Dessa ögon läkare, som ofta finns i privat praktik , är tränade att hjälpa barn genom att undersöka deras ögon , diagnostisera problem , och behandla och hantera problem . De har fyra års doktorandnivå studie i optometri efter fyra år på college , plus hemvist utbildning i pediatrisk optometri .
4 .
Sök en pediatrisk öga läkare som är specialiserad på ögonsjukdomar . Pediatric ögonläkare behandla sådana problem som skelning , amblyopi , genetiska och utvecklingsmässiga abnormiteter , tillsammans med inflammatoriska , traumatiska och neoplastiska tillstånd . Barnögonvård är en subspecialitet , vilket innebär att dessa läkare har fyra år av medicinsk skola och ett eller två år av utbildning . De arbetar i privat praktik och kan associeras med sjukhus .

tips och varningar


 • kostnaden bör inte hindra dig från att söka nödvändig ögonvård för ditt barn . Det kan finnas program i din kommun som kommer att hjälpa . Fråga ditt barns läkare eller tala med någon på din lokala hälsodepartementet att hitta en organisation ögonundersökningar .
 • Tveka inte att söka hjälp om du tror att ditt barn kan ha svårt med sin vision. Om du inte vet ett pediatriskt ögonläkare , ring din barnläkare eller husläkare och be om en remiss .


 • Previous:nothing Next:hur du tar bort en klor lukt från huden

  Relaterade artiklar


 • hur platsen symtom på graviditet under den första veckan
 • hur du skyddar dig vid förkylning och influensa säsong
 • hur man får en försäkring som täcker kirurgi för viktminskning
 • hur man vara säker när du är ensam på en parkeringsplats
 • hur man hanterar depression innan en menstruationscykel
 • botemedel för akne hos barn
 • hur man suga en svullen ankel i Epsom salt
 • hur du kan trösta en irriterad vaccinationsstället
 • alm allergi bota
 • hur man kan bli av matförgiftning hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com