hur man kan förhindra håravfall under klimakteriet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-12
Klimakteriet är en naturlig del av varje kvinnas liv och orsakar många symtom , som omfattar värmevallningar och håravfall . En stor andel kvinnor i fyrtioårsåldern och femtiotalet rapporterade att förlora sitt hår kort efter den första uppkomsten av klimakteriet . Detta kvinnligt håravfall orsakas av lägre nivåer av östrogen i huden , men detta är inte den enda orsaken till håravfall . Det finns flera sätt att håravfall kan förhindras , så kvinnor som blir allt äldre kan fortfarande njuta av att ha en fullständig huvud vackert hår .

Du behöver:
Vitamin A rika livsmedel
. Vitamin D rika livsmedel.
Järnrik mat.
Proteinrika livsmedel.
Livsmedel som innehåller fytoöstrogener.


1.
Ät mat som är rik på fytoöstrogener, som linser och soja. Östrogen är det kvinnliga hormonet som hjälper kroppen att upprätthålla en hälsosam hår, och fytoöstrogen är ett naturligt förekommande ämne som efterliknar åtgärder av östrogen i kroppen.
2.
Presentera protein och järn i din diet. Båda dessa näringsämnen finns i mjölk och kommer att hjälpa din kropp att producera nya friska delar av hår.
3.
äter en kost som är rik på vitamin A och D. Livsmedel som är full av A-vitamin ingår sötpotatis, spenat, morötter och paprika. Vitamin D finns i lax, ägg och torsk. Båda vitaminerna kommer att främja cell förnyelse och tillväxt, och det är viktigt för kvinnor i alla åldrar att äta bra att bibehålla en hälsosam hår.
4.
Ligg inte ner på våt huvud. Somna med blött hår kan orsaka mer gnid, vilket kommer att orsaka att du förlorar mer hår.
5.
Dra inte håret när styling. Att sätta håret i en stram fläta eller hästsvans kan få dig att dra ut mer hår på toppen av vad du har redan förlorat.
6.
Inte överanvända produkter hårstyling. Gel, skum och krämer innehåller alkohol och kan vara mycket torkning, och detta kan leda till fler håravfall.
7.
Använd ett milt schampo och balsam. Detta kommer att hålla ditt hår friskt och väl återfuktad, vilket kommer att orsaka mindre skador och brott.


Previous:nothing Next:Varför får jag förkylning eller influensa symtom under menstruation ?

Relaterade artiklar


 • hur man bygger din egen vikt lyftutrustning
 • vad är spermier tvätt ?
 • Skillnaden mellan friska och sjuka lungor
 • hur man kan främja social utveckling av ett spädbarn
 • Lupron behandling för tumör i livmodern
 • hur man köper hemmabruk medicinska förnödenheter
 • hur att hålla sig frisk under semestern
 • Är det säkert att se en kiropraktor under graviditeten ?
 • Hur man väljer en vårdgivare
 • hur man gör naturligt förlossningsinduktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com