hur man rengör löss med en kam

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-25
Harvard University definierar huvudlöss som "små parasitiska insekter utsökt anpassade till liv huvudsakligen i hårbotten och hals hårstrån sina mänskliga värden. " Lössen lägger ofta ägg i hårbotten som kallas gnetter. Ta bort löss och gnetter är viktigt att rengöra huvudet av löss. Även om det finns en mängd olika kemiska behandlingar för borttagning av huvudlöss, föreslår National Association Pediculosis att kamma är den mest effektiva behandlingen. Det är ett säkert och billigt alternativ till att använda potentiellt skadliga, dyra kemiska behandlingar.

Du behöver :
Metallkam
. Schampo.
Conditioner.
Kam eller borste.
Hårspännen.
Cup.
Tvålvatten.
Pappershanddukar eller trasor .


1 .
Välj rätt kam för rengöring av huvud löss . Kammen ska vara metall och har långa tänder som sitter väldigt nära varandra . Klyftan mellan tänderna och handtaget ska förseglas för att förhindra att lössen från att gömma sig inuti . Den nationella Pediculosis Association rekommenderar att använda LiceMeister kam för optimal borttagning . Du kan köpa kammen på NPA webbplats .
2 .
Tvätta håret som vanligt med ett vanligt schampo . Få alla tovor ur håret med en vanlig kam eller borste . Applicera en generös mängd av balsam i vått hår utan att skölja balsam ut . Balsam hjälper kammen igenom håret lätt .
3 .
Dela håret i små delar , säkerställa varje avsnitt med en klämma . Låt ner en sektion av hår i taget att vara arbetade på .
4 .
Fyll en kopp med varmt tvålvatten . Ha lite pappershanddukar eller gamla trasor hands också.
5 .
Placera person med huvudlöss i ett väl upplyst område, till exempel under en lampa eller i solljus . Detta kommer att bidra till upptäckt av huvudlöss .
6 .
Arbetet kammen genom en liten del av håret . Börja vid hårbotten och kör kamma igenom det avsnittet av hår sakta till slutet . Doppa kammen i vatten med diskmedel efter varje körning ner ett avsnitt för att ta bort löss och gnetter från kammen . Torka av kammen med en pappershandduk eller trasa .
7 .
Passera kammen genom samma avsnitt av hår flera gånger tills du ser inte mer löss eller gnetter på kammen från det avsnittet . Var noga med att doppa kammen i vattnet och torka av den efter varje passera .
8 .
Fäst den del av håret tillbaka på hårbotten med klippet. Rengör klipp i tvålvatten innan fästa håret tillbaka upp på hårbotten .
9 .
Upprepa proceduren för kamning om varje avsnitt flera gånger för att ta bort alla löss och gnetter från huvudet , rengöring kammen mellan varje pass . Kamma håret på detta sätt var tredje dag i två veckor . Detta kommer att säkerställa att alla nykläckta gnetter tas bort från hårbotten .


Previous:nothing Next:hur man balanserar varm blinkar

Relaterade artiklar


 • hur du skapar din ideala födelse plan
 • hur du hanterar glukos i kroppen
 • hur man skall avgöra den bästa tiden att genomgå en hysterektomi
 • information om ömma bröst orsakat av friktion av bröst
 • varför dina bröst har bristningar?
 • växtbaserade fertilitet över 40
 • hur man vet näringsbehov för ditt barn
 • hur man vet riskerna med hysterektomi kirurgi
 • hur man lär sig om alternativ till HRT
 • spik sjukdomar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com