hur man ska behandla barn sår

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-06
Trots försök att baby-bevis ditt hem , ditt barn kan fortfarande uppleva några knuffar och stötar som han växer och blir mer rörliga . Grundläggande rengöring behandla allmänhet spädbarn sår såsom små skrubbsår och skärsår, men djupare sår kräver en barnläkare vård för att förhindra infektion

Du behöver : .
ren trasa eller handduk
. Pincett.
Tvål.
Antibiotisk salva.
Infant ibuprofen eller paracetamol .

Behandla Infant Sår


1 .
Tvätta händerna ordentligt och undersöka ditt spädbarn sår . Om såret blöder, applicera direkt tryck med en ren trasa eller handduk tills blödningen stannar. Enligt BabyCenters medicinska rådgivare, om såret inte stoppa blödning inom 10 minuter, tar med din baby till närmaste akutmottagning.
2.
Kontrollera såret för smuts, glas eller andra främmande föremål när blödningen har stoppats. Spola ut objekt med kallt, rinnande vatten från en kran. Om målet, pincett för att försiktigt lyfta ut objekt. Om du inte kan helt ta bort objekt, ta barnet till din barnläkare.
3.
Skölj såret med varmt vatten och tvål och försiktigt klappa torrt med en mjuk trasa eller handduk. Om ditt barn motsätter sig att skölja såret, prova att ge honom ett varmt bad och låta såret i blöt i vattnet.
4.
Undvika att blåsa på såret. Det kan distrahera ditt spädbarn och tillfälligt lindra smärta, men enligt BabyCenters medicinska rådgivare kan faktiskt införa ytterligare bakterier och leda till infektioner.
5.
Ansök antibiotisk salva för att minska infektionsrisken. Med väteperoxid, jod eller alkohol för att rengöra såret kommer att öka din barnets smärta och kan försena läkningen.
6.
Hoppa ett bandage om såret är på en plats där det är osannolikt att gnida mot sin kläder eller blir smutsiga. Den BabyCenters medicinska rådgivare anges att de små repor och nedskärningar faktiskt läker snabbare i fria luften utan ett bandage. Djupare sår kan kräva ett bandage, och ska bytas dagligen för att främja läkning.
7.
Om ditt barn verkar vara i smärta, kontakta din barnläkare för att avgöra om du ska ge honom modersmjölksersättning ibuprofen eller paracetamol. Följ alltid doseringen riktlinjer och undvika att få medicin som innehåller acetylsalicylsyra, som kan orsaka Reyes syndrom, en allvarlig och potentiellt livshotande reaktioner.

Tips och varningar


 • Watch för tecken på infektion som kan omfatta: rodnad, vätskande, svullnad eller värme. Infekterade sår kräver läkares uppmärksamhet.
 • Deep sticksår från smutsiga föremål som en spik kräver en barnläkare bedömning för att avgöra om tetanus behandling är nödvändig. Djupa sår med taggiga kanter kommer sannolikt behöva stygn och bör behandlas omedelbart för att förhindra infektion och onödig ärrbildning.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förbättra ett barns uthållighet

  Relaterade artiklar


 • hur man hjälper barn Övergången till ett nytt häkte arrangemang
 • hur man förbereder brösten för amning
 • Hur du tar Cephalexin
 • hur du friska upp ert minne
 • hur du tar bort vårtor på barn
 • hur man ska leva livet och vara lycklig
 • vad är orsakerna till mörka ringar runt ögonen hos kvinnor ?
 • torr hud behandling efter klimakteriet
 • alternativ cancerbehandling med näringsämnen
 • hemorrhoid lättnad under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com