hur man ska värdera din ultraljud av stora kroppspulsådern (buk) och medicinsk rapport

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-02
Hjälp av den information som finns här; vården konsumenten genomgår en ultraljudsundersökning av stora kroppspulsådern undersökning kommer att vara en informerad sjukvård konsument beväpnade med sunt förnuft , och icke-medicinska termer som är lätta att förstå , och ökar medvetenheten om både professionella och icke professionella personer <. h4 > Du behöver :
Handduk
. Värmedyna.
Pediatric massage olja .

1 .
* Läkaren beordra Ultraljud av bukaorta har baserat den ordning som enligt deras uppfattning har bukaorta en anatomisk ( strukturella ) och eller fysiologisk (funktionell ) patologiska medicinskt problem

* En grundläggande kunskaper i Aorta är nödvändigt enligt följande :
Aorta är den största artären i kroppen ! I ditt sinne visualisera Aorta en " slang " , som en trädgårdsslang. Aorta (slang) kommer i centrum och i konfigurationen av en Sockertopp med "krok delen" av godis sockerrör lossnar från hjärtat på väg mot fötterna. Aorta ligger något till vänster om mitten av kroppen, på väg mot fötterna, och filialer (gaffel i slangen) i naveln (Umbilicus), där vid denna punkt grenen kallas höger och vänster iliaca fortsätter ner varje benet. Bukaorta brukar avbildas med ultraljud och grovt definieras som den del av Aorta "i magen" (buken) från botten av "bröstbenet" (Xyphoid process) till den ungefärliga nivån på navel (Umbilicus ).

* Läkaren vanligaste yttrande grundar sig och hittade på rutinmässig läkarundersökning som normalt inkluderar men är inte begränsat till:
Läkaren känns en onormal dunkande och eller och eller bultande och eller onormalt pulserande på undersöka buken genom att känna (palperas) bukaorta regionen, dvs mellan botten av "bröstbenet" (Xyphoid process) till den ungefärliga nivån på navel (Umbilicus).
2.

* Den vårdgivare som utför Ultraljud av buken använder en diagnostisk maskin som producerar högfrekventa ljudvågor (av det hörbara området). Vidare kommer individen att uppnå Ultraljud av Aorta normalt i elektiv vård testning ( ej framväxande brådskande ) ! Den enskilde ( patienten) är vanligtvis instrueras att inte äta allt från 4 till 12 timmar . De äter inte tid beredningen är vanligt ignoreras i nödsituationer och vid eller brådskande vård situation ( s) !

* Vårdgivaren driver kontroller av maskinen , gnugga en apparat som kallas givare över hela kroppen som en gel på det ! Det primära syftet med den gel är att fungera som en vers som ger lufttät kontakt med huden . Den sofistikerade instrument och vårdgivare huvudsakligen användas ljudvågen som radar för att uppnå bild (er ) i din bukaorta ( slang !)
* Bilderna kommer normalt att fattas i 3 regioner i bukaorta i buken på följande sätt:
( proximal )-något under " bröstbenet "
(mitten )-mellan " bröstbenet " och " naveln "
(distala )-. i nivå med den " Belly Button " filialen iliaca regionen

* ultraljudet Bilderna är tagna i en sätt att mätningar utförs i centimeter för varje region i bukaorta .

* KRITISK KONSUMENTINFORMATION stora kroppspulsådern är störst i MÄTNING ( diameter ) I HJÄRTAT och minsta i mätningar ( diameter ) i naveln SOM Aorta är störst vid den HJÄRTAT och gradvis smalna MINDRE tills nivån I naveln

* kommer därför ultraljud bilder speglar diameter följer centimeter mätning med bukaorta Regioner som: ( proximal )-något under " bröstbenet " > ( större än ) den ( MID)-mellan " bröstbenet " och " Belly Button " , och i mitten > ( större än)
(distala )-i nivå med den " Belly Button " filialen iliaca Region . Om bilderna och mätningar inte återspeglar detta då den enskilde har en " bula i deras SLANG " ( visualisera i ditt sinne som en bula /svag punkt i en trädgårdsslang ! I medicinsk terminologi beroende på storleken av bula en professionell åsikt kan ges som en ( AAA ) bukaortaaneurysm !
3 .
* Dessa bilder granskas med professionella yttrande med rapport från en speciell medicinsk doktorsgrad kliniker brukar kallas en radiolog eller en Sonologist och deras rapport kommer att ge om Aortal är normal till utseendet ( mätning ) och eller har ett (AAA ) bukaortaaneurysm .

* Som patient har du laglig rätt att ha en kopia av din rapport (s ). Du kan behöva underteckna en release!

* Om din rapport avspeglar en (AAA ) bukaortaaneurysm ! Fråga din beställning klinikern om hur ofta (AAA ) bukaortaaneurysm måste ultraljudsundersöka för övervakning ? Vad är prognosen och eller sannolikheten för att (AAA ) bukaortaaneurysm kommer att behöva utvärderas av en specialitet Vascular läkare för eventuell tid kirurgisk reparation.

* Valfri ( ingenn-brådskande och eller icke -akut ) ( AAA ) bukaortaaneurysm aneurysmatisk kirurgi har ett bra resultat ! Ifrågasätter informerad skulle fråga : Vilken är komplikationer av kirurgi ? Finns det några nya eller mindre invasiva kirurgiska metoder för (AAA ) bukaortaaneurysm reparation ?


Previous:nothing Next:hur man amma utan att få såriga bröstvårtor

Relaterade artiklar


 • dialysbehandling för njursjuka barn
 • Hur säkert är Endowmax?
 • i vilket skede kan du berätta vilket kön barnet ?
 • Vilka är de behandlingar för ringorm hos människor ?
 • hur man kan hantera klimakteriet
 • hur man hittar en licensierad ortoped
 • hur man använder pearlcium
 • menstruationscykeln och stress
 • pediatriska öronvärk avhjälpa
 • Hur du använder feng shui för att skapa välstånd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com