hur man tränar äldreomsorg volontärer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-11
Människor som vill arbeta som äldreomsorg volontärer behöver utbildning i ett antal områden , och det mesta kommer att vara praktisk . Innan han tilldelas en person eller grupp, bör en volontär genomgå en primer session som ges allmänna göra och inte göra , den roll som frivilliga i livet för den person han kommer att arbeta med , och förväntningar volontären . En volontär bör utbildas för att agera som professionell med varje enskild hon arbetar med

Du behöver : .
Utbildningsmanual
. Mötesrum .


1 .
Utveckla en utbildning manual och ge en till alla volontärer. Volontären ska läsa manualen, och ställa några frågor vid ett strukturerat möte. Handledningen bör ge exakta instruktioner om vilka åtgärder volontären bör ta om en nödsituation uppstår, hur man locka fram samtal från människor han hjälper till, och vilka ämnen att undvika, såsom politik och religion. Volontären ska följa med en handledare eller peer att träffa kunder minst två gånger innan du får kunder av sina egna.
2.
Granska utbildningsmanual vid strukturerade mötet. Har möte med flera volontärer åt gången för att främja konsekvens i undervisningen. Volontärerna ska vara bekant med bruksanvisningen innan gå till kunderna.
3.
Utbildas frivilliga att tala med en tydlig röst när man talar med människor som har nedsatt hörsel. Sett bör ske i måttlig fart, i en flacka röst och med konsekvent volym. Aldrig skrika. Volontären bör lära sig att titta på en persons reaktion för att avgöra om de hörde orden. Om inte , omformulera ett uttalande. Om personen använder hörapparat , kan volontären frågar om de vill ha sina ersättas batterier eller be att kontrollera om hörapparat är på.
Övervaka volontärer som de arbetar med klienter .
4 .
Lär volontärer vikten av att lyssna . När någon bara tar dig tid att sitta och lyssna på en person som är äldre , kan han återuppliva gamla minnen och intressen . Utbilda volontärer om vikten av att den berörda personen lära dem ett hantverk eller en favoritlåt . Återupplever och minnas tidigare gånger kommer att göra en person som är äldre lycklig . Ge kontinuerlig övervakning av nya volontärer .
5 .
Utbildningen kommer också innehålla instruktioner om att vara respektfull i det värdesystem på den person du hjälper , aldrig skvallra eller diskutera privata angelägenheter med andra människor , och time management för att avskräcka volontärer från att begå mer tid än de kan spendera på ett projekt . Utbildning kommer att omfatta hur man beter sig i en persons hem-till exempel , inte ser genom personens tillhörigheter , gör inte saker för den person han kan göra för sig själv , och inte tar objekt från personen. Be om feedback från kunden om nya volontärer .

tips och varningar


 • Diskutera betydelsen av volontären i varje område av tjänst hon har erbjudit sig att utföra .
 • volontären bör utbildas i att bibehålla en sund relation med den primära vårdgivaren .


 • Previous:nothing Next:bakteriell vaginos under klimakteriet

  Relaterade artiklar


 • höga testosteron hos barn
 • när man ska ge ett barn en tuberkulosprov
 • hur man hanterar med cervikal dysplasi
 • överskott gaser i magen hos barn
 • vad är navelsträngsblod användas för i vården ?
 • Hur får man en bättre nattsömn
 • hur man läka vattkoppor snabbare
 • hormonbehandling för att bli gravid
 • kroniska rygg- och ben hos barn
 • hur man hanterar impotens efter prostatacancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com