hur man undervisar barn om vitaminer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-11
Undervisning barnen om vitaminer är inte så svårt som du kanske tror. Ingjuta en förståelse av vitaminer och andra andra grundläggande principer nutrition kan leda till en livstid av sunda matvanor. Barn är överösta med snabbmat, godis och läsk, så ju tidigare du kan börja undervisa dem om vitaminer, desto bättre. När du börjar att lära barnen om vitaminer, håll dig till grunderna: vitamin A, B, C, D och E.

Du behöver:
Vitamin A rika livsmedel
. Vitamin D rika livsmedel.
Järnrik mat.
Proteinrika livsmedel.
Livsmedel som innehåller fytoöstrogener.


1.
Lär dina barn om A-vitamin, som behövs för friska ögon. Det finns i livsmedel som ägg, mjölk, spenat, morötter och nektariner. Berätta för dina barn som de kommer att få bättre ögon är ett bra sätt att hjälpa dem komma ihåg vikten av vitamin A. Om ditt barn inte gillar någon av livsmedel, då berätta för honom eller henne att de kommer att kunna se bättre eftersom de kommer få mer A-vitamin genom att äta den.
2.
Gå vidare till B-vitaminer. Förklara för ditt barn att B- vitaminer bidra till att ge energi för kroppen , så att inte få tillräckligt B- vitaminer kan göra dem trötta . Detta kommer att hjälpa dem att förstå att B- vitaminer hjälper dem att spela och göra andra roliga saker . B- vitaminer finns i mat som fullkorn , fisk, kyckling , ägg , gröna grönsaker som spenat , bönor och mjölk .
3 .
Lär dina barn om vikten av C-vitamin genom att förklara att äta massor av apelsiner , broccoli , vitkål och tomater hjälper läka sina nedskärningar och boo -Böös mycket snabbare så att de inte kommer att skada . C-vitamin hjälper immunsystemet genom att bekämpa infektioner och läka sår, enligt National Institutes of Health.
4.
Berätta för dina barn att D-vitamin hjälper dem växa upp och bli stora och stark. Vitamin D hjälper till att bygga starka ben och tänder och kan hittas i mjölk, fisk och ägg. Solljus stimulerar också huden att producera D-vitamin, så ett bra sätt att hjälpa barnen att förstå D-vitamin är genom att säga att när de går ut och spela de få sin dagliga dos av vitamin D.
5.
Lär barnen om vitamin E genom att berätta för dem hur det kan bidra till att skydda sitt hjärta och organ så att de inte blir sjuk så mycket. Vitamin E hjälper till att skydda kroppens vävnader och är viktig i produktionen av röda blodkroppar, enligt National Institutes of Health. Du kan hitta vitamin E i livsmedel som spannmål, spenat, majs, oliver och nötter.


Previous:nothing Next:naturläkemedel för healing röd hud på en baby

Relaterade artiklar


 • Hur du tar antihistaminer när man är gravid
 • hur man ska behandla mycket torr hårbotten hos småbarn
 • hur man kan bli av extra hud
 • hur du utför en oktober syntest
 • hur du infogar en tampong
 • effekten av motion på aptit dämpning
 • Stevia säkerhet under graviditeten
 • hur man hittar en mäns kvinnojour
 • hur du ändrar din kropp till en alkalisk miljö
 • vaccin rekommendationer för nyfödda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com