småbarn ryggrad utveckling

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-01
Spine utveckling är en kontinuerlig process som äger rum från moderlivet till spinal degeneration hos äldre . Storlek, längd och hållbarhet är olika för varje annan individ .

agera som axiella stöd för kroppen , ryggen, eller ryggrad , sträcker sig från kraniet till höftbenet . Före födseln , består det av 33 separata ben , av vilka några så småningom säkring att göra med 26 ben totalt , de sju hals-, 12 bröst- , länd- fem , en sakral och en svanskota

Småbarn Period

Ett litet barn är mellan ett och tre år gamla . Många förändringar sker i ett barns fysiologi under denna tid . De kan utföra en rad utvecklande arbetsuppgifter och märkbara kroppsliga förändringar . Dessa förändringar är långsamma och stadiga men inte så snabb jämfört med linda .

Nutrition

Även små barn gör stora språng utvecklingsmässigt , är fysisk tillväxt märkbart sakta . Detta får inte hindra föräldrarna i att ge lämplig mat och kompletterande mineraler och vitaminer för att optimera tillväxt och utveckling. Detta kan dock vara mycket stressande för föräldrarna eftersom det är " nej " skede . Men eftersom ben förlängning och härdning inte slutar , och vävnader delar sig ständigt , ett barns föräldrar måste fortsätta att ge ett tillräckligt utbud av viktiga näringsämnen.

lordos

Som barn börjar gå , måste de observeras onormal kroppshållning . Småbarn tenderar att ha en framträdande buk på grund av svag magmusklerna och en framåt krökning av ryggraden i ländryggen och sakrala området . Detta kallas för en lordotic kroppshållning . Det är självbegränsande och kommer sakta korrekt naturligt som barnet fortsätter att gå . Dessutom har barnen också en vaggande grind brukar jämföras med en gås . Det är att gå med ett brett ställningstagande som dessutom ökar lordotic kurvan men håller dem på fötter på grund av ett ökat tyngdpunkt .

osteomyelit

Ben infektion eller osteomyelit , är vanligt hos småbarn . Eftersom det ofta faller i ett försök att upprätthålla balansen , frakturer är alltid en möjlighet för denna åldersgrupp. En frakturer med ett öppet sår kan lätt bli smittad och har förödande konsekvenser, särskilt om den förekommer i ryggraden. Spinal engagemang innebär neurala fel på nivån på ryggmärgen ner . Tuberkulos i skelettet kan också orsaka infektioner även utan en öppen fraktur sår .

Kroppshållning

Ett litet barn är alltid i rörelse . Detta är deras motion och ökar deras motorik . Det förbättrar också signalöverföring från hjärnan till kroppen och tvärtom genom ryggmärgen . Föräldrarna har ansvar att lära sina barn korrekt hållning hela tiden , eftersom de kan utveckla dålig hållning omedvetet . Lämpligt organ mekanik måste också läras ut på grund av att ryggraden fortfarande är mycket bräcklig vid denna ålder .

Previous:nothing Next:användning av parfymer i graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man ska tolka PSA-nivåer
 • hur man kan hjälpa svullnader under graviditeten
 • historia av p-piller
 • hur man beräknar ett barns median BMI
 • hur man vet näringsbehov för ditt barn
 • roll av mjälte
 • Hur man vet om du behöver en avsvällande
 • hur du avgör om du har erektil disfunction
 • Hur du donerar ägg för transplantation
 • Tillväxt och utveckling hos människor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com