varför dina bröst har bristningar?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-18
Utveckla bristningar på brösten är inte ovanligt . Det är förmodligen den sällsynta kvinna som inte har minst ett par hudbristningar , speciellt om hon har varit gravid eller har fått en hel del vikt vid ett eller annat

Elasticitet

Vår hud är ganska elastisk , i synnerhet när vi är yngre , men huden kan vara överbelastade och produktionen av kollagen, som är en kritisk protein som gör upp bindväv vävnad i vår hud , kan störas . En sträcka märke eller en typ av ärr då former, enligt Kidshealth. org.

Puberteten

Unga flickor och pojkar kan konstatera att de utvecklar bristningar på brösten, lår, höfter, rumpa, och även om ryggen när de går igenom puberteten. Detta orsakas av stretching att huden är skyldig att göra under den snabba tillväxten som sker just nu.

Identifiering

När en sträcka varumärket första utvecklar, kan det vara lila eller rött och visas som en linje som kan vara försänkta eller har en annan konsistens från resten av huden. Med tiden har de flesta hudbristningar blekna och är inte lika märkbar som de är när de är nya.

Process

När brösten först börja växa, som är resultatet av hormoner sparkar i under puberteten, den nya bröst vävnad är mycket ömma. Din hud kan klia då huden sträcker att tillgodose dina växande bröst. Som huden expanderar kan den underliggande vävnad, som är känslig, tår och resultera i tunna ärr eller bristningar, enligt Teengrowth. com.

Riskfaktorer

Människor som är överviktiga löper risk att utveckla hudbristningar på sina bröst och på andra ställen på kroppen eftersom deras hud har tänjts till det högsta grad.

salvor och läkemedel

Om du använder steroid- innehållande krämer eller salvor på huden såsom hydrokortison under en längre tid , kan detta orsaka bristningar ska visas . Om du tar höga doser av orala kortikosteroider, även detta kan resultera i hudbristningar .

Previous:nothing Next:hur man förbereder ett förskolebarn för en synundersökning

Relaterade artiklar


 • hur man får ut det mesta av din nästa besöka läkare
 • hur man tar hand om dig själv under klimakteriet
 • hur du skyddar sinnet från demens
 • hur man ändrar hed försäkringsbolag
 • hur man kan sluta röka & dricka med akupunktur
 • vad är skillnaden mellan alkoholberoende och alkoholmissbruk ?
 • tips om hur du sätter mjuka kontakter
 • det bästa sättet att detox receptbelagda läkemedel
 • hur man ska behandla åderbråck
 • ryggsmärtor förvaltning med en epidural eller steroider
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com