Hur du ska sköta dina ögon som student

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-18
Studenter är benägna att ögonsjukdomar . Detta är för det faktum att det är på detta liv stadium att en person blir att uttömma användningen av deras ögon . Det kan bero på stela studera mönster eller ohälsosamma användning i ögonen . De flesta studenter stanna uppe hela natten för att studera . Vissa kanske tillbringar mycket tid inte bara studera , utan spelar på datorn också . Dessa aktiviteter kan vara skadligt för dina ögon . Dessa särskilda vanor är anledningen till att de flesta eleverna att utveckla brytningsfel som närsynthet , långsynthet och astigmatism .

Du kan undvika att gå igenom detta ögonsjukdomar genom att ordentligt ta hand om dina ögon . Nedan finns några tips på hur studenter kan ta hand om sin vision
1
Kontrollera först att belysningen . är tillräcklig , jämn och stabil när man läser . Du behöver gott om ljus för att se dina ögon inte är ansträngda . Du måste också utveckla en god hållning medan du läser genom att sitta upprätt .
2 .
vidare hävdat rätt avstånd mellan ögonen och material läsning . Det är bäst att ha minst 30 cm avstånd av litteratur från dina ögon . Vara säker på att du tar dig tid att vila ögonen regelbundet för omkring 3 till 5 minuter i mellan att läsa eller använda datorn . Du kan också titta på avlägsna objekt , helst sådana gröna färger , att slappna av dina ögon .
3 .
sedan se till att du slår på ljuset och hålla lite avstånd när du tittar på TV . Kontrollera att du har din TV repareras omedelbart om blixtar och oskarpa bilder dök upp på skärmen eftersom dessa kan anstränga ögonen .
4.
Se till att du alltid skydda dina ögon när du har utomhus skolans verksamhet. Se till att du bär solglasögon kvalitet med hög UV-skydd. Använd skyddsglasögon när du hanterar kemikalier också. Var mycket försiktig när du använder skarpa eller spetsiga föremål för att undvika ögonskador i skolan eller hemma.
5.
Slutligen måste man utveckla en hälsosam livsstil. Använd en balanserad kost, inklusive livsmedel som är rika på vitamin A. som är bra för dina ögon. Se till att du sover minst åtta timmar varje dag för att ge dina ögon med en bra vila. Hitta tid att besöka din ögonläkare en gång vartannat år också. Regelbundna vision tester kan ge tidig upptäckt och behandling av synfel


Previous:nothing Next:balanserad kost för en spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva livet och vara lycklig
 • hur ett tbc-test fungerar
 • vad är förlossningskanalen ?
 • är benzaclin för barn ?
 • hur man kan förbättra koncentration under den första trimestern av graviditeten
 • ägg allergier hos barn
 • hur man upptäcker kokain
 • förångarens vs kall dimma luftfuktare
 • hur man kan stärka ditt immunförsvar: tips från en va akutvårdscenter
 • hur man kan minska illamående under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com