Hur får man en nära anhörig att sluta röka

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-09
Rökning orsakar lungor, njurar, urinblåsa och mun cancer, hjärtsjukdomar, grå starr, och graviditetskomplikationer. Hälsoeffekterna av rökning är väl kända, men nästan 20 procent av vuxna i USA fortfarande röker. Den främsta orsaken är den beroendeframkallande nikotin gör det svårt att sluta. Det kan vara nästan omöjligt att sluta för en del rökare utan starkt stöd från familj och vänner. Du kan ha en positiv inverkan på att uppmuntra en älskad att sluta röka om du tar en vårdande och stödjande roll och hålla fast vid dem tills de har sparkat för vana för gott.

Du behöver:
Snacks
. Belöningar.
Läkare.
Stödgrupp.
Träningsplan.


1.
Förstå nikotinberoende orsakar en kemiskt beroende. När en rökare slutar de kommer att gå igenom nikotinabstinens, som kommer att orsaka milda till allvarliga fysiska symptom. Rökaren känner sig fysiskt sjuka och har humörsvängningar. Dessa symtom kommer att pågå upp till fyra veckor.
2.
Berätta varför du vill hjälpa dem att sluta röka. Berätta för dem hur mycket du bryr dig och att du hellre vill stödja dem genom nikotinabstinens än genom nikotin orsakade cancer.
3 .
vara stödjande och inte fördömande . Inte föreläsning , tjata , tjata eller rökaren , eftersom detta kommer sannolikt att leda till ett misslyckande att sluta röka .
4 .
erbjuda belöningar för milstolpar . Ställ milstolpar med din älskade , till exempel en dag eller en vecka och planera mindre fester när delmål uppnås . Kanske planerar att spendera de pengar de sparat genom att inte röka på en resa eller shoppingrunda .
5 .
Övning med rökare . Hjälp din älskade ersätta vanan att röka med god vana av träning genom att utöva regelbundet med dem .
6 .
följa med dem till en stödgrupp . Med en rökares stödgrupp ökar deras chanser att lyckas. Going med dem kan bidra till att sätta dem till mods som en första-gången medlem .
7 .
Gå med din älskade till läkaren . Det finns mediciner för att hjälpa rökare sluta att de kan diskutera med sin läkare .
8 .
har en oändlig stash av hårt godis , tuggummi , och lagom storlek frukter och grönsaker. Detta kommer att bidra till att hålla munnen och händerna upptagna så att de inte når en cigarett .

tips och varningar


 • slut , sluta röka är ett val bara rökare kan göra . Du kan bara stödja och uppmuntra , men kan inte fatta beslut för dem .


 • Previous:nothing Next:vad är starkare än Spektramox ?

  Relaterade artiklar


 • recept löss behandling
 • hur man ger en drunknande barn eller barn HLR
 • hur man kan minska bröst ömhet
 • Hur du donerar ägg genom en äggdonator byrå
 • ultraljudsbehandling för fötter
 • fertilitet droger och risken för multiplar
 • hur man tar emot snabba resultat från att lyfta vikter
 • Vad är hälsoskäl för torr hud & gallring hår ?
 • polycystisk njursjukdom hos barn
 • prostatit beror på hemorrhoidopexy
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com