Vad är piller för att hjälpa dig att sluta röka tobak ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-16
Rökning minskar blodkärlen i kroppen och kan öka risken för hjärtinfarkt eller stroke . Det kan leda till högt blodtryck och komplikationer från sjukdomar som diabetes . Risken för lungcancer multipliceras ju längre du röker . Fostrets utveckling kan försämras om en kvinna röker när hon är gravid. Nikotin och andra ingredienser i cigaretter är beroendeframkallande . Nyligen piller har blivit tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka . När du slutar röka , minskar din risk för hjärtinfarkt med mer än hälften efter bara ett år .

första stegen för att sluta röka

Beslutet att sluta röka kan ha en positiv effekt på ditt välbefinnande. Hälsorisker som rökning börjar sjunka snart efter att du slutat . Din läkare är din bästa källa för information om alternativ som finns för att hjälpa dig sluta . Han kan föreslå mediciner som hjälper dig i ditt beslut att sluta röka . Ett av dessa alternativ är ett recept på piller för att hjälpa dig att sluta.

Chantix

Det generiska namnet för Chantix är vareniklin . Chantix fungerar genom att hjälpa till att motverka de abstinensbesvär vanligtvis upplevs medan du sluta röka. Det gör detta genom att stimulera en liten mängd dopamin att släppas i din hjärna . Dopamin är en av de kemikalier som nikotin orsakar din hjärna att släppa leder till en njutbar känsla när du röker .

Chantix tas för 12 veckor . Biverkningar kan vara illamående , huvudvärk, kräkningar , gas , sömnlöshet , livliga drömmar och en förändring i hur maten smakar . Under 2008 US Food and Drug Administration ( FDA ) utfärdade en rådgivande om möjliga allvarliga biverkningar av Chantix . Denna rådgivande föreslog att humör och beteende övervakas samtidigt Chantix . Det har förekommit rapporter om människor med redan existerande psykologiska förhållanden upplever en ökning av depression och aggressivt beteende . Andra rapporter inkluderar självmordstankar och självmordsförsök . Även om dessa incidenter är sällsynta , tänkte FDA tjänstemän en rådgivande var berättigad .

Zyban

Det generiska namnet för Zyban är bupropion . Bupropion används också för att behandla depression . Det används för behandling av depression under namnen Wellbutrin , Wellbutrin XL och Wellbutrin SR . Zyban verkar genom att minska nikotin cravings och abstinensbesvär . Zyban tas för sju veckor . Du kan fortsätta att röka den första veckan du tar Zyban och med vecka två ska du inte röka .

Biverkningar kan innefatta agitation , ångest , en surrande i öronen , huvudvärk , utslag och klåda . Allvarliga och mindre vanliga biverkningar kan inkludera förvirring , förändrat beteende , kramper och svimning .

Tips för framgång

är det viktigt att ta dessa mediciner precis som ordinerats av din läkare. Kvinnor som är gravida ska inte ta dessa läkemedel . Människor som är under vård för psykiska sjukdomar kan uppleva humör eller beteendeförändringar . Dessa mediciner kan interagera med over-the-counter mediciner eller andra recept som du tar . , se till att rådgöra med din läkare om alla mediciner du tar innan du får ditt recept för Chantix eller Zyban .

Chantix eller Zyban kan vara användbart för att hjälpa dig att sluta röka . Fulla effekterna av endera läkemedlet inte kan bli kännbara för ett par veckor, så det är viktigt att fortsätta ta dem. Med dessa piller och en önskan att sluta röka, kan du ha framgång.

Previous:nothing Next:tips om att ta reda på kön på ett foster ultraljud

Relaterade artiklar


 • nonbarrier metoder för födelsekontroll
 • hur man läka foten sporrar
 • hur man vet näringsbehov för ditt barn
 • hur du håller ditt ansikte och kropp fri från akne
 • det bästa sättet att sova för att minimera snarkning
 • hur tjockna livmoderslemhinnan
 • hur man skall avgöra kalcium i blodet
 • hur man ska återgå till arbetet efter laser prostataoperation
 • Hur säker är Tylenol spädbarn droppar med paracetamol?
 • tidiga ägglossning symptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com