det bästa sättet att hjälpa en make som säger att hon behöver hjälp att sluta röka

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-28
Att sluta röka är en tuff utmaning . Depression , indragning och stress är bara några av de hinder som möter en person som försöker sluta . Om din make är fångad i mitt uppe i detta beslut är det bästa sättet att hjälpa henne är att förstå vad hon kommer igenom och för att stödja hennes

när din make vill sluta

Din make /maka tar slutlig puff och berättar att det är den sista . hon måste sluta röka . Detta är ett viktigt beslut. Stöd hennes beslut , även om det betyder att du måste sluta röka också . Berätta för henne att hjälpa , allt från att se en rådgivare att använda nikotin plåster och tuggummi , är tillgänglig . Hon kunde ens försöka hypnos .
Det som fungerar för vissa personer kanske inte fungerar för din make . Därför prova så många tekniker som behövs , och inte låta henne ge upp . Det kommer att finnas perioder av återkallelse och irritabilitet , behöver du bara stå vid din make , påminna henne om att detta var hennes beslut , och trösta henne när hon går igenom processen .

Vad du kan göra

Ta reda på vad som krävs för att sluta röka . Till exempel cravings är ett stort hinder . De dyker upp ofta och vid skilda tillfällen . Vad du behöver göra är att förstå och hjälpa din make att förstå att suget inte kommer att vara för evigt , vanligtvis varar begäret bara några minuter , och senare suget blir svagare med tiden . En annan vanlig känsla är depression . Om detta händer, hjälpa din make genom att försöka få henne på något annat och söka rådgivning om det behövs .
Om du förstår vad din make går igenom , kan du bättre hjälpa henne ta itu med det . Det bästa du kan göra är att stanna patient , förbli lugn och påminna er make alla fördelar med att sluta . ( Att vara friskare , avslappnad och ha kontroll är bara några fördelar . )

Previous:nothing Next:flytande kost för gastric bypass

Relaterade artiklar


 • Hur säker är Tylenol spädbarn droppar med paracetamol?
 • livscykel för människor
 • hur man ska behandla läpp slicka dermatit
 • är EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION anses smittsamt?
 • menstruationscykeln och stress
 • hur man köper medicin utomlands
 • hur man bygger ett starkt immunförsvar hos barn
 • hur man har en framgångsrik återhämtning efter en C-sektionen
 • som behöver en tetanusvaccin ?
 • hur man ska bekämpa håravfall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com