en återställningsknapp hypotalamus och viktminskning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-16
Fetma drabbar en av tre vuxna i USA ensam , enligt Mayo Clinic , som rekommenderar att förlora vikt genom en kombination av kost och motion . I vissa fall benämns dock hormonell problem som kommer från en del av hjärnan hypothalamus kan ha orsakat de extra pounds . Korrigering av obalanser kan " återställa " hypotalamus , så att kroppen kan gå ner i vikt normalt igen

Vikt och metabolism

Den mänskliga kroppen omvandlar den mat vi äter till värme i en process som kallas ämnesomsättning. Mayo Clinic beskriver metabolismen som en komplex kedja av kemiska reaktioner som producerar energi , mätt som kalorierna . Individerna har en konsekvent antal kalorier de behöver för sina dagliga kroppsfunktioner. Denna nivå , den basala ämnesomsättningen varierar från person till person beroende på storlek , ålder och kön . Motion och uppslutningen själva processen kräver också energi. En uppsättning körtlar, som styrs delvis av hypotalamus, reglera dirigering av energi till kroppens processer.

Hypothalamusen

Hypotalamus upprätthåller kroppens funktioner på en vanlig nivå kallas "börvärde", enligt den Washington University School of Medicine. Detta värde som fungerar som ett slags biokemisk termostat, upprätthålla vår kropp funktioner inom en snäv uppsättning parametrar. Börvärdet håller också kroppsvikten under kontroll. Enligt en University of Maryland Medical Center artikeln om hypotalamus dysfunktion, påverkar hypothalamus hypofysen, vilket i sin tur påverkar sköldkörteln. Mayo Clinic beskriver sköldkörteln ha en stor effekt på metaboliska processer, inklusive aptit.

Problem

The University of Maryland Medical Center berättar att en region som kallas hypotalamus-hypofys-binjure axeln eller HPA kan påverka vikten genom orsakar ett behov av att äta för mycket. Samspelet mellan hypotalamus, hypofysen och binjurarna arbeta tillsammans för att kontrollera både humör och hunger. Om HPA avger fel balanser av vissa hormoner, kan människor känna sig extra "belöning" förnimmelser av att äta.

Solutions

Modern vetenskap äger flera alternativ för behandling av hypotalamus problem, beroende på den bakomliggande orsaken. University of Maryland Medical Center artikeln nämns att om en enkel hormonbrist har orsakat en obalans, får hormonbehandling "återställa" hypothalamus är inställd pekar på en normal nivå, vilket tillåter enklare viktminskning. En tumör i hypothalamus, å andra sidan, kan kräva kirurgiskt avlägsnande eller strålbehandling.

Överväganden

Några hälsa och kondition "experter" tror att vi kan återställa hypothalamus utan hormon behandling eller operation. En artikel på Start Yoga Nu hemsida hävdar att en övergång till en kost högre i komplexa kolhydrater, som tenderar att smälta långsamt kan kringgå ett behov av hypotalamus att lagra fett. Webbplatser som fetma Protocol. com erbjuda kosttillskott som påstås hjälpa människor öka ämnesomsättningen och gå ner i vikt, men Mayo Clinic varnar för att den amerikanska Food and Drug Administration inte kan övervaka efterlevnaden av säkerhetsstandarder för over-the-counter kosttillskott och ger råd någon som vill förlora vikt att först få en professionell läkarutlåtande.

Previous:nothing Next:Vad är piller för att hjälpa dig att sluta röka tobak ?

Relaterade artiklar


 • diy gjutna öronproppar
 • hur man får ren
 • hur man ska behandla angiogenes efter LPL
 • vad gör du ge ett barn för kräkning & diarré ?
 • hur du tar bort huvudet löss från en camping tält
 • hur du får ditt barn att äta grönsaker
 • typer av hudutslag hos barn
 • hur man ska fastställa en lämplig metod för födelsekontroll
 • alkoholbruk vs alkohol statistik missbruk
 • hur du ändrar ditt hem och förhindra fall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com