hur man kan hjälpa barn att övervinna överdriven rädsla

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-13
Normalt alla barn upplever rädsla i någon mån. De flesta barn rädsla fysiska faror som en morrande hund eller går förlorat i ett varuhus, men vissa fruktar immateriella saker som imaginära varelser eller ljudet av ett åskväder. När ett barns rädsla för särskilda situationer eller föremål blir alltför långa, blir det känt som en fobi. Några av de vanligaste barndom fobier ingår en rädsla för mörkret, spindlar, höjder och vatten. Dessa fobier kan enkelt tas med in i vuxenlivet. Med hjälp av dig, kan ditt barn övervinna hans överdrivna rädsla. Här är några åtgärder du kan vidta för att lindra hans oro och möta sina rädslor
1.
Uppmuntra ditt barn att prata med dig om sina rädslor. Vara stödjande och inte avvisa dem. Tala om för henne att "komma över det" eller förlöjligande henne bara kommer att bryta ner kommunikation och införa förtroende frågor. Ofta talar om det som skrämmer henne kan sätta situationen i perspektiv för henne så hon kan börja arbeta på att övervinna rädslan på egen hand.
2 .
Förklara eventuella vanföreställningar ditt barn kan ha om vad skrämmer henne . Till exempel , om hon har en fobi för hundar , förklarar att hon bör vara försiktig kring nya hundar , men med några säkerhetsföreskrifter, de flesta hundar är harmlösa och kommer inte att skada henne .
3 .

utsätta Gradvis honom till hans farhågor . Komplett undvikande av objekt eller en situation som han befarar kommer bara att ytterligare stärka sin tro att han skulle vara rädd . Utsätta honom sakta kommer okänsliga honom och låta honom övervinna sin rädsla i sin egen takt .
4.
Öva lugnande andningstekniker med honom. Att lära sig själv lugn kommer att vara ett användbart verktyg för när han är rädd och bort från dig. En visualisering motion där han bilder själv inför sin rädsla och ingenting fruktansvärda händer honom kan också vara mycket effektiva.
5.
Med gott exempel. Var noga med att inte överföra dina egna fobier på dina barn. Om ditt barn ser du ofta överreagerar i vissa situationer, är hon skyldig att anta att hon skulle vara rädd också. Övervinna din egen rädsla kommer att vara ett gott föredöme för ditt barn.

Tips och varningar


 • Om ditt barn har inte verbalt uttryckt sin rädsla för dig, vissa tecken av obehag som anger han upplever alltför rädsla är snabbare andning, spända muskler, skakningar eller darrningar och yrsel.
 • Om ditt barns fobier allvarligt påverkar hans dagliga liv, tala med hans barnläkare som kan hänvisa dig till en kvalificerad terapeut som specialiserat sig på barndomen beteenden.


 • Previous:nothing Next:hur man byter en termometer Braun ThermoScan från Celsius till Fahrenheit

  Relaterade artiklar


 • hur man ska finansiera vården av en äldre förälder
 • hur man behandlar en stubbed tå
 • hur man uthärda de första timmarna av arbetskraft
 • hur man kan övervaka ett epileptiskt gravid mamma
 • hur man utnyttjar resurser för tonårsgraviditeter i Utah
 • vad är orsakerna till högt blodtryck hos unga kvinnor ?
 • hur man ska tolka medicinsk forskning
 • varför sätta kortison på en svampinfektion ?
 • Yoga & hög risk graviditet
 • hur du infogar en tampong enkelt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com