hur man kan hjälpa gravida kvinnor att sluta röka

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-26
Cirka 10 procent av gravida kvinnor är rökare, enligt March of Dimes. Inte bara är de sätta sina liv på spel genom att röka, är de som drabbar livet på sina barn innan de kommer in i världen. Kvinnor som röker under graviditeten löper dubbelt så stor risk att ha låg födelsevikt baby och löper också ökad risk för fosterskador och tidig förlossning. Dessutom barn till mödrar som röker genomgå abstinensbesvär efter födelsen som kan jämföras med dem som fötts till mödrar som använder olagliga droger. För hälsan hos fostret, sluta röka innan befruktning är idealiskt, men vidtar åtgärder för att sluta när man är gravid är mycket uppmuntras
1 <. . br>
Förstå de potentiella långvariga biverkningar. Cigarettrök innehåller mer än 2. 500 kemikalier som kan orsaka lungcancer och hjärt-kärlsjukdomar hos kvinnor, liksom medfödda defekter hjärta, cerebral pares, utvecklingsstörning och inlärningssvårigheter hos barn. Rökning fördubblar också risken för moderkakan problem under graviditeten, såsom placenta previa och moderkaksavlossning, som både kan leda till kraftiga blödningar under förlossningen och eventuella moder och fosterdöd.
2 .
Hitta en stödgrupp . En grupp av vänner eller familjemedlemmar som är stöd för din insats kan göra en idealisk stödsystem snart beslutet har gjorts för att sluta röka . Gravida kvinnor kan finna styrka i de som kan bygga förtroende eller erbjuda en hälsosam distraktion när abstinenssymtomen är på topp .
3 .
Gör en plan . 1-800- Avsluta-Nu är en gratis tjänst som är tillgänglig av US Department of Health and Human Services till alla som vill sluta röka . Under det första samtalet, kommer en erfaren rökavvänjning kurator eller Avbryt Coach, ställa specifika frågor om enskilda rökvanor att skapa en personlig sluta plan. Alla samtal är konfidentiella, och rådgivare finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.
4.
Håll upptagen med träning eller en hobby. Regelbunden motion under graviditet kan göra förlossningen lättare och öka hastigheten på leverans genom att bibehålla muskel och bygga uthållighet, men det kan också hjälpa till i jakten på att sluta röka genom att erbjuda en hälsosam distraktion. Att bli inblandad i en ny hobby är ett annat alternativ för att hålla sinnet sysselsatt.
5.
Äta hälsosamt. Frekvent små, hälsosam mat är bäst under graviditeten för att minska de negativa bieffekter som halsbränna och matsmältningsbesvär, men att äta ofta kan också hjälpa till att hålla händer och mun ockuperade utan att nå för en cigarett.
6.

Relax. Att sluta röka kan vara en mycket stressande strävan, speciellt när det kombineras med en unik situation som graviditet, men att hitta tid till att meditera i 20 minuter varje dag eller delta i yoga kan hjälpa till att lindra ångest i samband med rökstopp.
7 .
Skäm bort dig själv . När du har blivit cigarett gratis för en dag , en vecka eller en månad , belöna dig själv med något litet . Varje timme utan en cigarett kan vara mödosamt för en rökare , så det är viktigt att behandla dig själv för att minska känslan av uppoffring .

tips och varningar


 • Gravida kvinnor bör vara uppmärksam på tecken på över-utmattning under träningen, såsom yrsel , andfåddhet , och svimningskänslor och bör kontakta läkare omedelbart om magkramper eller blödning märks .
 • Rådfråga en läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram under graviditeten.


 • Previous:nothing Next:hur man använder en laser för att eliminera linjerna ovanför överläppen

  Relaterade artiklar


 • hur snabba steg på vad man ska göra när någon är sjuk i influensa eller förkylning
 • hur man bär kontaktlinser
 • Vilka är de behandlingar för återkommande urinvägsinfektioner hos barn ?
 • hur man ska behandla perimenopause symtom
 • vad är orsakerna till högt blodtryck hos unga kvinnor ?
 • hur man beräknar hur mycket mjölk ditt barn ska dricka
 • hur man hanterar glukos
 • hur man gör själv andas
 • hur gå ner i vikt efter en tyreoidektomi
 • Hur man vet om min dotter / älskade man behöver mastektomi kirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com