hur man tar emot nålar när du har en nål fobi

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-20
Många människor har någon motvilja mot nålar . Men det finns vissa individer som har en sådan extrem motvilja att de har svårt att ens titta på en nål utan en nivå av ångest som kan sätta på en panikattack .

Individer med en riktig nål fobi vet att deras rädsla är orimligt , men som ofta undvika medicinska ingrepp trots att det är nödvändigt på grund av den oro det orsakar . För dem med stickrädsla ( belonephobia ) Det kan tyckas lättare att inte ta emot vacciner eller har blod drar , men någon gång ett förfarande kommer att bli nödvändigt . .

Medan belonephobia betraktas som ett medicinskt tillstånd, det är ofta inte medveten av sjukvårdspersonal så det är viktigt för personer med sjukdomen att veta hur man ska hantera situationen själva
1.
Innan du går till doktorn för att få nålen, äta en liten mängd mat (såvida inte din läkare beroende på typ i arbetsordningen). Detta kommer att hjälpa att hålla blodsockret blir för lågt och kommer att hjälpa illamående som vissa människor upplever. Försök också att stanna distraherad innan du går till läkaren eftersom tänka på det kommer att öka ångesten.
2.
Be någon följa med dig. De kan hjälpa att försöka distrahera dig, och eftersom de vet ditt tillstånd, kommer att vara stödjande och förstående. Detta är också viktigt eftersom om du känner dig svimfärdig eller svimmar du kan behöva en skjuts hem.
3.
Beroende på förfarandet, fråga din läkare om de kan ordinera en anti-axiety medicin för dig att ta innan utnämningen.
4.
informera den person som utfört ingreppet på ditt tillstånd och se till att de är erfarna så att de inte gör några misstag ( saknas en ven , etc. ) eftersom detta kan orsaka mer ångest . Om de är en student , begära att få någon annan utföra förfarandet .
5 .
När du tar emot nålen , fråga om de kan tillämpa ett bedövningsmedlet till platsen . Ligg ner med benen högt . Om man ligger ner är inte ett alternativ vara säker på att åtminstone sitta . Titta inte på nålen alls medan i rummet , redan före injektionen, eftersom detta kan öka ångesten . Blunda och fokusera på långsamma djupa andetag-in genom näsan och ut genom munnen
6
När det är över inte gå upp direkt . . Fråga efter lite juice eller en bit godis . Sockret kan hjälpa till. Bo sittande eller liggande så länge det behövs och vara stolta över vad ni just har gjort .

tips och varningar


 • För vissa människor inte vet något om hur förfarandet kommer att ske eller inte veta vad som händer under förfarandet är till hjälp . Om så är fallet , be personen har utfört ingreppet att göra små prata i stället för att berätta vad de gör .
 • Kom ihåg att förfarandet är snabbt och att fördelarna uppväger riskerna .


 • Previous:nothing Next:hur man kan förebygga influensa hos barn

  Relaterade artiklar


 • alternativa behandlingar för inåtväxta hårstrån
 • hur man kan främja fas två levern avgiftning
 • hur man skall avgöra menstruationscykeln
 • oregelbundna menstruationer och risken för graviditet
 • Hur du donerar ägg för transplantation
 • hur man upptäcker tidiga tecken arbetskraft
 • vad som rekommenderas för att minska kolesterol ?
 • hur man väljer terapi för klimakteriet
 • recept löss behandling
 • perifer nervsmärta hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com