kan återställa min östrogen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-11
Östrogen är ett kvinnligt hormon som är särskilt viktig i den reproduktiva cykeln. Östrogenbrist kan leda till många obehagliga symtom som värmevallningar, nattliga svettningar, torrhet i slidan, huvudvärk och humörsvängningar. Minskade nivåer av östrogen är vanliga under klimakteriet, men kan även förekomma i pre-menopausala kvinnor. Hormonbehandling kan hjälpa till att återställa östrogen till en godtagbar nivå
1.
Kontakta din vårdgivare för en komplett medicinsk utvärdering om du misstänker att din östrogen nivåerna är låga. Din vårdgivare kommer att ta en fullständig anamnes, diskutera dina symtom, och förmodligen dra blod för att testa dina hormonnivåer. Tänk på att nivån av östrogen och andra hormoner kommer att variera under månaden, i synnerhet i pre-menopausala och klimakteriet kvinnor.
2.
Diskutera fördelar och risker med östrogenbehandling ( ERT). Enligt Mayo Clinic, är ERT den mest effektiva behandlingen för att lindra vissa symtom på lågt östrogen inklusive värmevallningar och nattliga svettningar hos postmenopausala kvinnor. Pre-menopausala kvinnor vars kroppar inte producerar tillräckliga nivåer av östrogen kan uppleva många hälsofördelar från ERT bland annat minskat risken för att utveckla benskörhet och hjärtsjukdom . Fann dock 2002 års studie som kallas Women 's Health Initiative en något förhöjd hälsorisker som är förknippade med ERT . Se fördelarna i din situation uppväger riskerna innan ERT .
3 .
östrogenbehandling kan levereras i många former , inklusive orala läkemedel , plåster , krämer , eller vaginala beredningar som vaginal ringar eller krämer . Diskutera med din vårdgivare den bästa metoden för att behandla dina symptom.
4.
Schema regelbunden uppföljning besök med din vårdgivare för att bedöma hur din östrogenbehandling. Enligt Mayo Clinic, i syfte att minimera hälsoriskerna du ska ta den lägsta effektiva dos möjligt under kortast möjliga tid.


Previous:nothing Next:leptin nivåer hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man ska tolka drog regler utgångsdatum
 • allergier och problem beteende hos barn
 • hur man kan minska svullna ben & fötter
 • hur man behandlar en stubbed tå
 • graviditetsdiabetes naturliga botemedel
 • sätt att låsa upp äggledarna
 • hur man tvättar ditt knä efter operationen
 • hur man administrerar en influensa injektion
 • hur man bygger body mass kvinnor
 • hur man berättar som ögat är dominerande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com