kontaktlins hjälp

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-29
FDA anger att mer än 30 miljoner amerikaner använder kontaktlinser , enligt Kontaktlinser rådet . Linserna kan vara befriande , särskilt efter år av att vara kört fast med glasögon . Kontakter är lättskötta och bekväma , men det är viktigt att ta ett par minuter till ordentligt hand om dem för att förhindra ögoninfektioner

Medier

en ögonläkare eller optiker , skall föreskriva vision om rättelse linser. Vissa kontakter är gjorda för att ändra utseendet på ögat och kan vara tillgängliga utan recept . Däremot rekommenderar FDA att inte använda kontakter för kosmetiska ändamål. Använd steril koksaltlösning eller kontakta vätska till våt linserna . Vissa vätskor är utformade för att rena linser över natten , medan andra är gjorda för korrekt förvaring . Undvik hemlagad saltlösningar eftersom peka och destillerat vatten inte är sterila . Håll kontakter i en ren fall , och ersätta väskan var tredje till sex månader .

Städning

Tvätta händerna innan du tar ut de enskilda linserna . Ta varje ut en i taget skölj sedan av dem med lösning . Sätt rätt lins på höger sida och vänster till vänster av behållaren så att de inte blandas . I vissa fall , människor har olika recept för varje öga , vilket gör att identifiera linser viktigt .

bära schema

Följ schemat vad läkaren rekommenderar. Bära kontakter för lång eller att inte ta ut dem kan orsaka problem. Ta kontaktlinser innan sängdags , om inte optiker har ordinerat linser avsedd för övernattning användning . Sleeping in kontakter kan orsaka smärtsamma skavsår på ögat och repor i hornhinnan , eftersom ögonen inte kan få tillräckligt med syre.

fall

Efter att ha lagt kontaktlinser i ögat, dumpa ut vätskan i målet varje dag. Låt fall torka helt genom att lämna locket ligga på ett par timmar medan bär kontakter . Rengör fall regelbundet med en mild tvål och vatten och skölj dem väl med saltlösning.

problem

Ta ut kontakter och sluta ha dem i händelse av en ögoninfektion eller obehag och rodnad . Ta ut dem Om det känns som något är tråkiga i ögat . Om linserna sönder eller synförändringar kontakta en ögonläkare omedelbart .

Previous:nothing Next:det bästa sättet att hjälpa en make som säger att hon behöver hjälp att sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur man konfrontera ett drogproblem
 • hur man formulerar en plan familj nödsituation
 • bedrest övningar för graviditet
 • mul smärta information
 • hur att hålla fötterna varma i kallt väder
 • hur man upp i vikt efter att få din första perioden
 • hur man ska behandla åderbråck
 • hur man ska behandla influensa effekter dimma biverkningar hos barn
 • mäns förebyggande hälsovård
 • hur storleken barn baserad på vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com