övre delen av ryggen styrkeövningar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-27
Tre stora muskelgrupper är förknippade med den övre ryggen: latissimus dorsi , rhomboids och trapezius . Dessa muskler är ansvariga för kroppshållning och motorstyrning i ryggraden , vilket inkluderar nacke . Dessa är oftast utformade för att dra , eller adduktion . Adduktion övningar som genomförs regelbundet förbättra konditionering av övre ryggen muskler som används i det dagliga arbetsuppgifter

Latissimus Dorsi

De lat muskler är ansvariga för adduktion , dra till kroppen, samt för intern rotation och förlängning av varje axelleden . De lat muskler är avsedda för att dra . De är de största av alla ryggmusklerna , med ursprung i höften , där de binder till sneda musklerna på vardera sidan av buken för att stabilisera ändamål . Lats spänna upp till den mellersta delen av ryggen , där de binder till den övre främre delen av armen.

lat pulldown motion fokuserar på flödet av armbågarna. Ta ett brett grepp med armbågarna i sidled förlängs ut från varje axel . Som armbågarna åka ner och flytta in mot sidorna, lat musklerna . Som armbågarna flytta upp och återgå till utgångsläget , lats längre. Alltid innebära lats i den fullständiga utbud av rörelse för maximal nytta .

Rhomboids

Rhomboids funktion i skulderbladet området och stabilisator muskler för axlarna . Som rhomboids kontraktet , drar de till skulderbladen ihop . Musklerna har sitt ursprung vid basen av nacken och drapera ner till botten av varje skulderblad, eller skulderblad .

en sittande kabel rad maskin effektivt arbetar rhomboids . Grip baren med antingen en horisontell grepp eller ett vertikalgrepp . Kroppen är fortfarande stabiliserats händerna utsträcka framåt och bort från bröstet. För att slutföra flytta , dra tillbaka axlarna och pressa scapulas tillsammans för att träffa avtal om de rombiska musklerna helt . Effektiv träning för rhomboids inkluderar kabel -maskiner med antingen en overhead position och drog händerna ner , eller en rodd ställning och drog händerna mot bröstet . I båda fallen , händerna rör sig något framåt eller uppåt för utbyggnad och tillbaka en aning eller ner för kontraktion .

Trapezius

trapetsmuskeln sitt ursprung på skallbasen , rinner ner i nacken och Flairs ut till axlarna . Från axlarna , reser trapezius ner och inåt och kommer till en punkt halvvägs ner på baksidan . Denna muskel är involverade i en uppsjö av funktioner , såsom att utvidga huvudet bakåt när axlarna är i ett fast läge . Fällorna är ansvariga för höjning och sänkning av scapulas .

Shoulder shrugs är en gemensam övning för trapezius musklerna . Under axel axelryckningar , till den övre fibrerna i trapezius kontraktet lyfta axlarna . Som fibrer förlänga , axlarna släppa slutföra rörelse av övningen .

Gripande

Muskler är samverkande, som arbetar tillsammans som de utför rörelser . Vertikala och horisontella handtag hand aktivera olika muskelgrupper som kontrollerar muskelsammandragningar i ryggen . Olika hand positioner kan ändra värdet av ryggen motion, och de bör ändras ofta att få full nytta av övre rygg övningar och att tillverka en mängd olika samverkande blandningar för muskel kondition.

Tillbaka Program

Skapa en back att stärka program som innehåller sammansatta gemensamma rörelser i axlar och armbågar . Lägg en liten båge i ländryggen att ladda den övre ryggmusklerna . Håll alltid anpassningen av ryggraden när du arbetar ut den övre ryggen . En lätt förskjutning i position ändrar belastningen på vänster och höger sida av ryggen . Pete Egoscue betonar korrekt positionering i sin bok The Egoscue metod för läkning genom rörelse .

Previous:nothing Next:behandling för intramunal muskelknutor

Relaterade artiklar


 • hur man vet riskerna med hysterektomi kirurgi
 • hur du kan trösta feminina klåda
 • information om ömma bröst orsakat av friktion av bröst
 • hur man gör färska barnmat på våren
 • hur man hittar en läkare familj sjuksköterska
 • tips om hur du sätter mjuka kontakter
 • sömn och hår tillväxt
 • hur att smörja in solkräm
 • botemedel mot migrän under graviditeten
 • ögonsvullnad hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com