riktlinjer för diagnostiska tester i feber

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-10
Feber kan vara mycket obehagligt. De kan också vara skrämmande, speciellt om den med feber är din baby. Vanligtvis är dock en feber en frisk och naturlig reaktion på infektion. Veta om du eller ditt barn har feber, finns det några riktlinjer att följa för att få en korrekt temperaturavläsning

Du behöver:.
Fuktig trasa
. Örondroppar.
Smärtstillande medicin.

Vuxna

Ta din temperatur med en digital termometer muntligt. Du kan också ta din temperatur rektalt med en rektal termometer om du vill. Om din oral temperatur är över 99,6 grader, du har feber. Med temperaturer rektalt ger en temperatur en grad högre än muntliga temperaturer, så en feber i det här fallet vara över 100,6 grader.

Spädbarn och småbarn

Ta ett spädbarn eller barns temperatur rektalt för den mest exakta behandlingen. Med temperaturer muntligen kommer att resultera i en läst om en grad låg; örontermometrar tenderar att bli en grad lägre. Om ditt barn har en temperatur högre än 100,4 rektalt eller 99. 4 muntligt , han har en feber .

Barn

ta tempen på ett barn över fyra år med en muntlig , digital termometer . Om barnets temperatur är över 99,6 grader , hon har feber .

Överväganden

Ring läkare om du eller ditt barns temperatur är 104 grader eller högre . Också ringa om du har feber som varar mer än sju dagar. Om du eller ditt barn har andra allvarliga symtom tillsammans med en lägre feber bör du se läkare omedelbart; allvarliga symtom kan vara håglöshet , svår huvudvärk , svårt att andas , och massor av kräkningar .

Ring 911 direkt om du eller ditt barn har feber orsakad av miljöfaktorer , som att spela utomhus på en varm dag . Dessa typer av feber kan orsaka hjärnskador . Medan du väntar på hjälp att ta bort den febriga personens kläder och peka en fläkt för att blåsa över honom och dimma hans kropp med kallt vatten .

Tips

Vänta tio eller femton minuter efter att ha druckit , ätit , eller röka eftersom varmt eller kalla saker kan höja eller sänka temperaturen i munnen , och du får en felaktig tolkning .

Behandla en feber från infektion med ibuprofen eller paracetamol . En cool trasa för att pannan kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm , men behåll resten av kroppen varm eftersom frossa kan höja din feber .

Previous:nothing Next:Hur får man en nära anhörig att sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur man ska äta rätt under klimakteriet
 • fysisk omsorg för äldre
 • springmask behandlingar för spädbarn
 • hur man kan jämföra alternativ preventivmedel för kvinnor
 • hur du tar bort en mjuk kontaktlins
 • behandling för gulsot hos spädbarn
 • skillnaden mellan plasma och blod
 • hur man använder progressiva biofocals
 • Så här hjälper du självmordsbenägen tonåring
 • läkemedel för barn med allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com