vilka provningar begär jag för ett barn med ADHD?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-08
Ett barn som har Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) kommer att stöta på unika utmaningar i livet. Om du eller en vårdare misstänkt ett barn kan ha ADHD, att veta vad proverna är tillgängliga kommer att göra detta fastställande

Typer av ADD /ADHD

Det finns en skillnad mellan ADD och ADHD. Ett barn med ADD kämpar främst med ouppmärksamhet medan ett barn med ADHD har den hyperaktiva delen. Ibland barn kommer att diagnosen "kombinerad typ", vilket innebär att de båda är ouppmärksam och hyperaktiv.

Diagnos ADHD

En läkare eller psykolog kan diagnostisera ADHD med grundläggande kriterier antingen från Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders eller American Academy of Pediatrics. Om ett barn uppfyller de allmänna kriterierna, får ingen ytterligare testning krävas.

Child Behavior Checklist (CBCL)

CBCL är ett verktyg som kan fyllas i av föräldrar, lärare eller andra vuxna som arbetar med ett barn . Den har en rad objekt som är klassade som aldrig (för att dina kunskaper ) , ibland eller ofta /mestadels . Vissa objekt avser ADHD , vilket gör att en utövare att samla flera rapporter för att avgöra om ett barn kan uppfylla kriterierna för diagnosen .

Conners Kontinuerlig Mätning

Conners Kontinuerlig Mätning (CPT-II ) och Connors Kiddie ( för åldrarna 4-5 endast ) är datorbaserade tester som mäter fyra olika typer av uppmärksamhet . CPT -II är ett objektivt mått som fungerar som ett utmärkt komplement till subjektiv information som CBCL .

Tester av Variabel Attention

Tester av Variabel Attention (Tova) är också datorbaserade tester som kan spåra försämring av uppmärksamhet av tid. Den Tova kan även övervaka effekterna av medicinering. Om ditt barn är föreskrivet en ADHD medicin som Concerta kan testet hjälpa bedöma om medicinen fungerar.

Previous:nothing Next:Hur man gnuggar Listerine att döda Demodex kvalster

Relaterade artiklar


 • hur man vet vilka läkemedel är säkra att ta innan mastektomi kirurgi
 • vad är en elektrisk cigarett?
 • hur man ökar en mammas energinivå
 • hur kan man få hCG nivåer
 • beprövade tekniker för att bli gravid
 • klimakteriet och oregelbundna menstruationer
 • hur du berättar din man om en oväntad graviditet
 • Vilka läkemedel kan påverka p-piller ?
 • effekterna av meddelandet om familjens hälsa
 • hur man gör ett bröst själv-examen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com