vilken tid i månaden för att få en bröst

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-27
Vårdpersonal fortsätter att diskutera den rekommenderade tidsram som kvinnor ( särskilt de i åldern 40 och uppåt) bör ha bröst tentor och mammografi . Även om varje kvinnas medicinska situation skiljer sig , den tid i månaden en kvinna bör ha ett bröst förblir ganska konsekvent

Betydelsen av Tentor

Tidig upptäckt spelar en avgörande roll i bröstcancer behandling och överlevnad , och se till att du har din examen vid rätt tidpunkt i månaden underlättar korrekt analys och diagnos .
Även American Cancer Society och andra medicinska organisationer inte längre betona att göra en månatlig själv tentamen , rekommenderar man att de prov får hjälpa till att upptäcka fysiska förändringar som bör uppmärksammas av en läkare .
Den amerikanska Förebyggande Services Task Force rekommenderar nu mot sig tentor och rutin screening mammografi för kvinnor i åldern 40 till 49 och främjar vartannat år mammografi för kvinnor som börjar vid 50 års ålder . Men American Cancer Society fortsätter att rekommendera årliga visningar av kvinnor i åldern 40 och uppåt. Om du gör en egen examen , kontakta din läkare om den rätta metoden .
Prata med din läkare om när du ska ha kliniska prov ( som innebär en utbildad läkare eller sjuksköterska att titta på och känna dina bröst ) och mammografi , som din egen läkare skick och släkten kan diktera frekvensen.

examina under barnafödande ålder

När man förbereder för att göra en egen examen eller har en klinisk tentamen , tänk på den tiden i månaden , eftersom det kan påverka tolkningar och läsningar .
Om du har mens , vänta några dagar till en vecka efter mensen upphör att ha tentamen . Under den tiden i månaden , kan dina hormoner förändras, och dina bröst visas knottrig eller svullna . Innan få en examen , ge dina bröst en chans att komma tillbaka till ett mer normalt läge .
Om du är gravid , fortsätt själv tentor och har månatliga kliniska prov . Om du ammar , gör testet efter att amma ditt barn. Om du använder p-piller har din examen på den dag du startar en ny piller paket .

Tentor efter klimakteriet

Efter klimakteriet , du behöver inte oroa sig så mycket om ett visst datum för att få en klinisk examen . För egen tentor väljer samma datum varje månad ( eller vad din frekvens -examen ) . Om du har regelbundna kliniska prov och mammografi , försök att schemalägga möten på eller runt samma datum .

Previous:nothing Next:övre delen av ryggen styrkeövningar

Relaterade artiklar


 • effekten av motion på LDL
 • kan klimakteriet orsaka LDL att gå upp ?
 • Definitionen av kaliumklorid
 • är Tylenol athritis säker för användning under graviditet ?
 • vad är några icke medicinska botemedel mot gikt?
 • hur man får billiga kontaktlinser
 • information om ömma bröst orsakat av friktion av bröst
 • hur man hittar en bra barnläkare
 • vad är diprolene lotion för ?
 • tidigt födda barn definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com