Hur berätta om du är gravid i första månaden

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-08
Få reda på att du är gravid kan vara ett av de mest spännande tid i en kvinnas liv , särskilt om du har försökt att tänka en stund . Men att behöva vänta tills du har missat din tid för att ta ett graviditetstest kan verka som en livstid . Om du är i samklang med din kropp , kan du ta reda på om du är gravid innan du har missat din tid

Du behöver : .
Termometer
Graviditetstest .


1 .
Känn dina bröst för svullnad eller ömhet . Så fort du blir gravid , förändringar sker i din kropp . En av de första platserna detta är anmärkningsvärt är i brösten . En ökning av hormoner kan leda till att brösten ändrar form och blir ömma . Ofta är det ömma bröst som liknar det som upplevs under menstruationen. Detta kommer att bli mindre tydliga senare i graviditeten eftersom kroppen vänjer sig vid hormonella förändringar .
2 .
Iaktta din urinering vanor . När ett embryo implantat , den mänskliga chorionic gonadtropin (hCG ) hormon produceras . En bieffekt av detta hormon är frekvent urinering. Om du verkar vara urinera mer än vanligt och har uteslutit någon form av infektion, kan det vara ett tecken på att du är gravid.
3.
Var uppmärksam på din trötthet nivå. Den ökade progesteron nivåer tillsammans med den stress kroppen känns som den anpassar sig till de många förändringar som sker under graviditeten kan få dig att känna mer trött än vanligt, speciellt under den första trimestern. När din kropp anpassar sig till hormonförändringar, kommer den trötthet nivå minska.
4.
Ta din temperatur varje morgon. Det är normalt att din kroppstemperatur att stiga när du har ägglossning. Vanligtvis kommer din morgon temperatur förbli hög tills du har mens. Om temperaturen förblir förhöjda utöver detta, kan det vara ett tecken på graviditet.
5.
Observera ditt luktsinne. Kvinnor kommer ofta uppleva en ökad känsla av lukt under första månaden av graviditeten. Det är vanligt att livsmedel som du en gång älskade att avvärja dig på grund av din nya intensiv doft kapacitet. De kan även visa dina kräkreflexen. Även trevliga dofter kan bli övermäktig.
6.
Ta ett graviditetstest. Det finns några tester tillgängliga som kan upptäcka hCG-hormon ett par dagar innan utebliven mens. Men resultaten är inte alltid lika exakt när man tar provet innan du har missat din tid.

Tips och varningar


 • Många av de symptom på tidig graviditet liknar dem i samband med andra problem, speciellt täta urinträngningar, förhöjd temperatur och trötthet. Var noga med att utesluta eventuella andra villkor dessa symptom kan tyda.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förbättra uthållighet hos barn

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla keratoakantom
 • Vilka är fördelarna med vitamin rödbetor kosttillskott ?
 • Vilken är den idealiska LDL läsning för en kvinna ?
 • hur man kan planera en vegetarisk kost för ammande mamma
 • Varför är EDTA i deodoranten ?
 • hur man ska behandla springmask hos spädbarn
 • dyspraxi och sensorisk integration dysfunktion hos barn
 • hur man använder en baby termometer
 • Hur man använder en flotta lavemang innan en prostata biopsi
 • hur man gör en kvinna gå in arbetskraft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com