Hur sluta röka genom att bryta vanan

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-11
Folk brukar plocka nyår för att ställa några nya resolutioner men det finns mer att göra än just det . Det handlar om starta något nytt och göra det på ett visst datum . Plocka ett datum som är viktigt för dig kommer att hjälpa dig att sluta röka och förbli . Det är en psykologisk sak som folk gör , om du sluta på ett viktigt datum då du vet att om du glider då du inte kan få samma tillbaka och därigenom öka möjligheterna att inte halka . Det behöver inte vara nyår dock , det kan vara din födelsedag , din mamma eller pappa fyller år , ett jubileum eller något annat viktigt datum men att välja ett datum som detta kommer att hjälpa dig att lyckas . Om du röker i hemmet eller bilen , bör du välja ett datum ca 2 eller 3 månader kvar så du kan börja bryta vanan

Du behöver : .
Confidence


1 .
Nästa steg är att bryta vanan lite i taget . Jag vet hur det känns , du sitter där tittar på TV så att du lätt upp , du studerar för finalen på skrivbordet så att du lätt upp , åt dig bara så du tänder upp , eller någon av de andra skäl som vi bara sitta där och rök i vårt hem . Detta är det dags att rengöra din askkoppar och antingen slänga dem eller lagra dem någonstans (om de var dyra ) . Jag har en fin marmor som jag hänga på eftersom min mamma gav den till mig. Bara undan den i en låda någonstans så att du inte ser den eller använda den . Håll ett ut ändå så att du kan placera den utanför eftersom det är där du kommer att göra din rökning från och med nu fram till uppsatt datum .
2 .
När du har rengjort askfat och lagras bort dem , är det dags att börja få lukten av ditt hem . Spraya lite tyg luftrenare på dina möbler , vakuum huset , och rengör golv med några goda doftande rengöringsmedel. Torka av skåp eller väggarna i ditt hem med Pine Sol eller något som luktar gott . Också glöm inte om dina gardiner , antingen tvätta dem eller spray dem med tyg luftrenare . Nu skulle en bra tid att investera i en lampa Berger . Det finns många imitationer där ute men ingen av dem fungerar lika bra som originalet Lamp Berger . Du kan köpa en lampa Berger på denna sida http://www. heroeslampeberger. com/lamps/default. asp eller så kan du shoppa runt din stad för att se om några platser utföra dem men se till att lampan faktiskt säger Lamp Berger på det eller kommer det inte att vara densamma. Dessa lampor är gjorda för att fräscha hemmet såväl som dödar bakterier i luften och imitationer helt enkelt inte fungerar på samma och kan kosta lika mycket . De är utmärkta att använda för att rengöra ditt hem av cigarett lukt , PET lukt eller för att rena luften från bakterier när du är sjuk . Du kommer att märka att du kommer fortsätta att använda denna lampa långt efter att du slutar röka .
3 .
Nu när du har rengjort askkoppar och ditt hem, är det dags att börja röka utanför . Rökning utanför hjälper dig att bryta vanan att bara lysa upp av tristess . Det kommer också att hjälpa dig eftersom du inte kommer att andas in passiv rökning , och rökning utanför är inte så bekväm så kommer du att bli mindre benägna att vilja gå utanför speciellt om det är kallt där du bor . En extra bonus till rökning är utanför att du förmodligen kommer att upptäcka att du röker mindre och spara lite pengar också . Det är också en bra idé att köpa 100 's så att du kan röka halva cigaretten och spara den andra halvan till senare. Det kommer att finnas tillfällen då du kan nå för dina cigaretter till ljus en upp och då måste du påminna dig själv att du inte längre röka i huset , men du vet att vanan har brutits när du inte längre få dessa cravings att lysa upp inuti .
4 .
Nu när du har brutit av med att röka i huset , är det dags att gå vidare till bilen . Vi är alla skyldiga till att få in i bilen , och bara lyste upp av gammal vana men flesta av oss bara köra omkring 30 till u00E0 45 minuter vid en viss tid så det finns ingen anledning varför vi inte kan vänta tills vi kommer till där vi är gå före med att alla viktiga rök . Gör samma sak på din bil som du gjorde med ditt hem . Ta bilen till tvätta och städa ut , rensa ut askkoppen , att få alla soporna ut och sedan dammsuga golv och säten . Få en luftfräschare och även spraya ner golv och stolar med fabreeze eller en väldoftande Body Spray. Se till att du inte glömmer att torka av instrumentbrädan och andra komponenter i bilen. När du har din bil ser sitt bästa, kommer du att finna det lättare att inte röka i den.
5.
Jag har upptäckt att det tar ungefär en månad att bryta vanan att röka i huset och ca 2 veckor för bilen så om du välja ett datum ca 2 eller 3 månader bort, bör detta ge er massor av tid att se till att vanan är helt bruten innan du börjar att sluta. Du bör också använda ett hjälpmedel att sluta. Jag vet att det finns människor där ute som tror att de kan gå på den ensam, utan hjälp av ett stöd kommer att drastiskt öka dina chanser att sluta för gott. Välj vilken metod någonsin är bäst för dig, Chantix, plåstret, tandköttet eller vad det nu kan vara. Jag har funnit att plåstret fungerar bäst för mig. Jag tycker också det är bäst att sluta först på morgonen. Rök allt som du vill eller kan kvällen innan och sitta ner och göra en lista över varför du sluta, känner smärtan av rökning och fundera på hur du inte vill känna att smärtan längre. Tänk på hur du inte vill vara en missbrukare längre och hur du kommer inte att tillåta denna sak för att styra ditt liv. Jag vet att de flesta av oss inte vill tänka på rökning är ett drogmissbruk, men det är och om du någonsin har hittat dig själv ont om pengar och räkna förändring för bara ytterligare en pack kan du även är en beroende av denna drog och du måste inse detta faktum innan du kan gå vidare.
6.
När du har din stöd (plåster, tuggummi etc) och din dejt anländer gå vidare och rök kvällen innan och göra denna lista och sedan gå till sängs. Vid tiden du vaknar på morgonen som du redan har gått 8 eller 9 timmar utan rök så att du redan framåt och nu är det dags att börja använda ditt stöd för att sluta. Om du använder plåstret du ser säkert att den gör din hud kliar lite men det går undan i cirka 10 minuter. Även du kan bära plåstret under natten men jag har funnit att det ger mycket livliga drömmar, erfarenheter inte alla detta, men det kan hända. De var inte mardrömmar, bara levande och vild och verkligen inte var illa nog för mig att inte använda den på natten.
7 .
Du kommer också att vill undvika vissa triggers för rökning . Många av oss känner att behovet av att röka medan vi dricker ett glas vin eller whisky så för att undvika denna känsla inte dricka de saker som utlöser rökning tills du har en icke rökare under några månader . Du kan fortfarande dricka alkohol men kanske försöka gå till ett ställe som inte tillåter rökning inomhus eller dricka alkohol som inte utlöser behovet av att röka . Jag fann att dricka shots fungerade bäst för mig . När du dricker skottet , är smaken av alkohol gått fort och så är lusten att röka . Kaffe kan också föra på röksug så om du behöver koffein prova läsk eller te istället.
8.
Inte gå ner på dig själv om du halkar, bara komma tillbaka på låt nästa dag. Fall inte för din instinktiva känslor av att kunna bara ha en dra eller rök bara en eftersom du inte kan. Att man drar kan leda dig tillbaka till där du var så inte ta chansen och förbli starkt. Om du följer denna guide till att sluta och använda ett stöd hittar du det många gånger lättare att sluta och förbli för gott. Avsluta är en process som inte sker över en natt och genom att ta steg för att bryta vanan kan du också bli en rökare.


Previous:nothing Next:hur man kan planera en vatten födelse

Relaterade artiklar


 • hur man använder träningsbollar under graviditeten & arbete
 • Hur du donerar ägg för transplantation
 • antibiotika för prostata infektion
 • tung ansvarsfrihet före menopaus
 • förångarens vs kall dimma luftfuktare
 • öga övningar för tinnitus
 • den bästa fysiska övningar för seniorer
 • hur man sterilisera delar bröstpump
 • hur man rengör penslar & löss
 • hur man ska behandla keratoakantom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com