Så för att lindra en fot klia

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-13
Fötterna är primära mål för svampinfektioner, t. ex. fotsvamp, som kan orsaka fot klia. Inbäddad i varma och mysiga strumpor flesta dagar kan fötter bli en fuktig och aktiv lekplats för svamp. Resulterar i klåda, sveda, och även sprickor i huden, är fotsvamp huvudmisstänkt för fot klia, men det kan också orsakas av torr hud. Behandla dina fötter ordentligt kommer att bidra till att avhjälpa fot klia på grund av svampinfektion eller torr hud

Du behöver:.
Anti-svamp aktuell kräm /pulver.


1 .
Låt dina fötter till luft . Även om inte på jobbet eller på offentliga platser där skor är brukligt , lämnar av dig skorna och gå barfota . Detta gör att dina fötter andas och minska fukt som samlar mellan tårna . Detta kan minska antalet svampar och hjälpa till att lindra klådan fot .
2 .
Bär löst sittande skor . Skor ska vara bekväma . Skor som tätt är sporre mögla genom att trycka tårna tillsammans , skapa en varm och fuktig miljö för svampar . Även i offentliga duschar och badrum eller i spa , se till att bära sandaler . Ge tid för dina skor att torka av omväxlande par skor varje dag . Detta kommer att bidra till att minska fot klia och sannolikheten för att återvända , enligt Mayo Clinic .
3 .
Använd bomullsstrumpor . Bomull bidrar till att minska och veke bort fukt från huden där svampen feeds . Bär rena , torra strumpor . Byta strumpor två gånger dagligen kan hjälpa människor vars fötter svettas oftare att hålla sig torr . Att hålla fötterna rena och torra kommer att bidra till att minska klåda .
4 .
använda ett anti-svamp produkt . Dessa finns i krämer och puder . Tvätta och torka fötterna ordentligt-detta inkluderar mellan tårna där svampar kan vara gömma-och tillämpa anti- svamp produkt . Gör detta upp till två gånger om dagen, och det bör bidra till att avhjälpa klådan .

Fortsätt att använda produkten under två veckor efter det att symtomen har klingat av för att förhindra återvända , enligt Kevin Berman , MD, PhD , med Atlanta Center for Disease dermatologiska .
5 .
Boka tid med din läkare . Om foten kliar inte klara upp efter två veckor av vård i hemmet , eller åtföljs av svullnad eller feber , eller om du har diabetes , är det viktigt att tala med din primärvårdsläkare. Receptbelagda alternativ kan vara framgångsrika i att lindra foten kliar .


Previous:nothing Next:beteendevetare behandling av ADHD

Relaterade artiklar


 • Hur du tar antihistaminer när man är gravid
 • hur att glöda med lycka
 • Vad är barn podiatrister?
 • hur man förebygger Flathead syndrom
 • Hur man testar för det dominerande ögat
 • hur man kan främja rökfrihet bowling center
 • hur man hittar en läkare familj sjuksköterska
 • hur man hittar en läkare
 • Hur berätta om du har löss
 • huvudvärk och kräkningar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com