blått ljus botemedel för sömnlöshet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-01
Det finns många orsaker till sömnlöshet , inklusive en överaktiv nervsystemet , rastlös tankar och miljöbelastning . Den blå ljusterapi är en stor icke -medicinska metoden för att behandla sömnlöshet . Det fungerar för att minska stress och lindra rastlöshet , oro och spänning . Denna form av terapi kan göras i bekvämligheten av ditt eget hem

Så fungerar det

Blått ljus terapi fungerar på två sätt : . genom andning och blått ljus . Djupandning är en väsentlig del av denna behandling eftersom Ofta människor tar ytliga andetag att endast använda den övre bröstkorgen , övre bröst och axlar . Ytliga andetag öka belastningen på hela kroppen eftersom du är i huvudsak svälter vitala delar av kroppen med syre . När du tar djupa andetag , du använder din mage och mellangärde att leverera de nedre delarna av lungorna med syre . Detta är nödvändigt att ge ditt blod med rätt mängd syre . Den ofrivilliga del av ditt nervsystem aktiveras när du andas djupt , vilket minskar din stress och stimulerar din avkoppling svar .

Det blå ljuset är utformad för att omskola kroppens övergången från dag till natt . Detta görs eftersom det blå ljuset tänds och bleknar bort . Du kommer att synkronisera dina djupa andetag tekniker med rytmen i blått ljus för att lugna kroppen . Du kommer att hålla ögonen öppna tills du faller i djup sömn . Det är viktigt att låta det blå ljuset av din andning . Det är också viktigt att vara vaksam på ljuset eftersom ljuset stöd i kroppens anpassning till kväll. Detta fungerar eftersom det finns specifika receptorer i dina ögon att tolka det blå ljuset som dagtid och, som det tynar bort, tolkar kroppen detta som natten .

Andra fördelar

Denna form av terapi är säkert för alla åldrar . Det är också bra för resenärer att förändring tidszoner ofta . När tidszoner passeras , uppmuntrar blått ljus justeringen av dygnsrytmen , som är kroppens biologiska klocka . Handy för resenärer , de blå lamporna finns i kompakta storlekar .

Människor som lider av ångest kan dra nytta av denna sömn terapi behandling samt genom att hålla enheten i handen efter att ha valt hjärtslag läget . Samtidigt som du tittar på ljuset , det fungerar för att lugna nerverna och minska ångest . Detta kan också göras under dagen för att minska ångest .

Detta ljus kan också användas som ett sovrum ficklampa eller stämningsljus .

Previous:nothing Next:Kvinnor och Crohns sjukdom

Relaterade artiklar


 • Hur man sköter om episiotomi postpartum
 • hur man använder automatiska externa defibrillatorer i skolverksamheten
 • varför grupp sjukförsäkring är viktigt
 • hur man hittar en läkare som specialiserat sig på kvinnliga hormoner
 • hur du plottar pulsen
 • hur man hittar en knöl i bröstet
 • Hur får man en vasektomi
 • hur man mäter längden på en promenadkäpp
 • Så för att lindra sinus trycket gradvis
 • madrass vård för skabb
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com