hur man handskas med diabetesrelaterad ögonsjukdom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-02
Det finns vissa sjukdomar som kan ge synproblem . En av dessa är diabetes . Diabetes är en av de vanligaste orsakerna till synnedsättning i världen . Denna sjukdom beror på alltför mycket glukos i blodet under en längre tid . Högt blodsocker kan skada olika vitala delar av kroppen , såsom hjärta , kärl , ögon och njurar . Det är överväldigande att sådana sjukdomen kan leda till olika komplikationer , inklusive hjärtinfarkt, slaganfall och blindhet . Därför är det ytterst är rekommenderas för personer med diabetes att ha årliga dilaterad synundersökning att förhindra synförlust .

Du kan göra mycket för att förebygga diabetes att inträffa till dig. Diabetes är antingen en livsstil eller ärftlig sjukdom. Du har högre chans att få det om du har lite historia av denna sjukdom i familjen. Din livsstil kan också göra dig skaffa denna sjukdom. Diabetes är oftast kopplat till för mycket socker intag och brist på motion. I varje fall där du redan har diabetes, får du stora chanser att förlora din syn. Men du kan göra något för att undvika och förebygga problem diabetes ögat. Nedan följer några tips du kan överväga
1.
Se till att du håller ditt blodsocker och blodtryck så nära det normala som du kan. Du kan göra detta genom att iaktta korrekt medicinering och begränsa intaget av socker.
2.
Titta på vad du äter. Korrekt medicinering är inte tillräckligt. Du måste övervaka den mat du äter och se till att du skär på socker. Se till att du inte går under den begära att sockerbets -nivå också. Detta kan också leda till yrsel .
3 .
Besök din optiker för att undersöka dina ögon en gång per år . Det rekommenderas att ha denna examen även om du inte har några synproblem . En typ av synundersökning du ska gå igenom är vidgade synundersökning . Din ögonläkare kommer att använda ögon droppar för att göra eleverna i dina ögon större för att se baksidan av ögat .
4 .
Undvik att missa den planerade ögat checkups med din ögonläkare . Det kanske inte finns någon vision problem på ditt första kontrollen men bara så länge du har denna sjukdom , du fortfarande riskerar att förlora din vision . Upptäcka ögonproblem tidigt och få omedelbar behandling hjälper till att förhindra mer allvarliga problem längre fram.


Previous:nothing Next:hur man känner igen en deprimerad barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka & dricka med akupunktur
 • vilken musik att lyssna på när man är gravid
 • hur man kan minska floaters i ögonen
 • läkemedel för att behandla sinus infektioner hos barn
 • hur man kontrollerar kolik
 • hur du ändrar frekvens på en sömn antal säng
 • hur man hittar en läkare familj sjuksköterska
 • hur till återvinna från sjukdom fort
 • vad är en bra LDL ?
 • vad är normalt protokollet för en onormalt cellprov ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com