hur man kan planera en vatten födelse

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-11
Det finns många anledningar att planera ett vatten födseln . Att föda barn i vattnet minskar smärta och förbättrar avkoppling . Det kan även hastighet arbetskraft . Kvinnor som föder i vattnet är mindre sannolikt att uppleva perineal riva . Att vara född i varmt vatten är mindre stressande för spädbarn , alltför

Du behöver : .
läkare eller barnmorska som kommer att delta i ett vatten födseln
en lämplig badkar för förlossningen .


1 .
Tala med din läkare eller barnmorska för att se till att han eller hon är bekväm gå på en vatten födelse . Vissa är och vissa inte . Om din läkare eller barnmorska är inte bekväm gå på en vatten födseln, kan du behöva leta efter en annan födelse skötare.
2.
Bestäm om du vill ha en hemförlossning eller sjukhus födelse. Ett annat alternativ är att föda i en födelseprocess centrum. Du kan ha en vatten födelse i någon av dessa inställningar, men en del sjukhus får inte vara bekväm med det. Om du planerar att ha ett sjukhus födelse, kolla med sjukhuset där läkare eller barnmorska praxis se till att det kommer att vara OK där.
3.
Ta reda på om en lämplig tub kommer att finnas tillgänglig där du planerar att föda. En regelbunden badkar troligen inte kommer att fungera eftersom det inte kommer att vara tillräckligt stor. En jacuzzi eller bubbelbad kommer att fungera. Vissa sjukhus och födelseprocess centra har specialbadkar bara för vatten födda.
4.
Om det kommer inte att vara en lämplig badkar finns där du planerar att föda, kan du hyra en tub för att ändamål. Fråga din läkare eller barnmorska om de känner till någon plats lokalt som du kan hyra en tub, eller bara gå till din favorit sökmotor och skriv i "hyra vatten födseln badkar. "Du kan ha uppblåsbara badkar levereras till dig var som helst i USA
5.
Om barnets far eller annan följeslagare kommer att vara med dig när du föder, han eller hon kan ta med en par badbyxor eller en baddräkt och följa med dig i badkaret. (Din läkare eller barnmorska inte kommer in i badkaret med dig. Han eller hon hjälper dig utanför badkaret. )
6.
Läs mer om metoder för naturlig smärtlindring under förlossningen, och överväga att ta en förlossning klass såsom en Lamaze klass. Att föda barn i vattnet lindrar vanligen smärta i en utsträckning, men du kan inte ha en epidural om du är i badkaret, och de flesta läkare och barnmorskor vill inte ge smärtstillande medel när du är i badkaret, heller. Därför måste du ha andra sätt att hantera smärtan.

Tips och varningar


 • vatten födseln är inte lämpligt för alla. Om du har herpes, om du har havandeskapsförgiftning, om ditt barn tidigt, eller i vissa andra fall kan en vatten födseln inte vara säker eller lämpligt för dig eller ditt barn.


 • Previous:nothing Next:är det svårare att bli gravid med en låg hCG ?

  Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk under tacksägelse
 • lättnad för runda ligament smärta
 • hur man lär sig om alternativ till HRT
 • oregelbundna menstruationer och risken för graviditet
 • tidig graviditet och ledvärk
 • hur man kan minska PMS uppblåsthet
 • hur man köper medicin utomlands
 • hur man ska leva till 100 år gamla
 • hur man blir en självständig kvinna
 • hur man minskar rökningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com