hur man kan samla en modern kultur beta STREP

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-05
Grupp B-streptokocker infektion ( Beta Strep B) kan medföra allvarliga risker för barn till mödrar infekterade av bakterien , som blindhet och inflammation i lungorna . Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar samla en vaginal och rektal kompress på alla gravida kvinnor mellan 35 och 38 veckors graviditet , med en lämplig plan för antibiotikabehandling . Grupp B-streptokocker insamling av en utbildad sjukvårdspersonal är en enkel process

Du behöver : .
Strep B uppsamlingssats
Handskar.
Klänning .
Vaginal kompresser .


1 .
Informera patienten om förfarandet , hur det utförs , och varför den behövs . Råd din patient om Strep B, inklusive de komplikationer som uppstår till nyfödda till mödrar infekterade av bakterien och alternativ behandling om ett positivt test inträffar . Förklara steg för att samla in Strep B-provet och vad patienten kan vänta sig.
2 .
Förbered patienten genom att ha henne bort hennes byxor och underkläder , samt täcka hennes med lakan eller klänning . Instruera henne att ligga på tentan bordet med rumpan på kanten , som om de har bäcken examen , med fötterna i stigbyglarna och särade ben . Eller , har patienten placera båda fötterna stadigt på tentan bordet , med benen spridas så brett som möjligt .
3 .
Avstå från att använda smörjmedel på dina handskar eller vaginala kompresser . Med ena handen försiktigt del blygdläpparna och för in en standard vaginal pinnen i slidan . Rengör livmoderhals av någon slem innan insamlingen av STREP B-provet . Använd inte Strep B uppsamlingspinnen för detta steg .
4 .
Tvätta livmoderhalsen i en back-och-tillbaka rörelse med uppsamlingspinnen , i ca 10 sekunder , för att samla in ett tillräckligt urval . Sedan , som beroende på insamling varumärket används , antingen använda samma pinnen , eller den extra pinnen , för att samla en rektal prov . Trä pinnen genom analsfinktern och rotera för att samla in ett prov . Sopa utsidan av rektum för en slutlig samling .
5 .
Låt patienten själv samlar in de prover med din vägledning , om det är motiverat . En patient kan instrueras på att samla in både vaginal och rektal prover utifrån hennes komfort nivå för att göra det själv kontra att ha det medicinska företaget samlar in de prover .
6 .
Byt pinnen i uppsamlingsbehållaren . Snap bort i slutet av pinnen så pinnen spetsen passar inuti behållaren. Var noga med pinnen passar väl i behållaren och locket är tätt stängas för att förhindra läckage . Märk flaskan med patientens namn och ID-uppgifter.

tips och varningar


 • Informera din patient av hennes resultat STREP B omedelbart så hon vet eller inte förvänta antibiotikabehandling när hennes arbete börjar .


 • Previous:nothing Next:alternativ till migrän och UVI läkemedel

  Relaterade artiklar


 • hur man besöka någon som är sjuk
 • Graviditet och minipiller
 • tecken på en bronkial infektion
 • hur man använder cetaphil för löss
 • hur man akta sig för småbarn kvävning under semestern
 • när infoga mat i ett barns kost?
 • Vilka är de funktioner manliga testosteron ?
 • hur man kan minska födelse minska biverkningarna
 • Så här avslutar infertilitet efter många försök
 • hur man undviker vinterdepression (säsong påverka sjukdom)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com