hur man ska behandla högt blodtryck under amning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-15
Hypertoni definieras som en förhöjd nivå av blodtrycket hos en person . En kvinnas blodtryck är något förhöjda i tre till fem dagar efter leverans av ett barn men vanligtvis går tillbaka till normala nivåer strax därefter . Kvinnor som ammar och har högt blodtryck kan ha större problem att tillverka tillräckligt med mjölk till sina barn . Men om du ammar , det finns flera receptbelagda läkemedel som är säkra för dig att ta för att behandla din hypertoni . Dessutom kan du ta några stressreducerande åtgärder för att hjälpa till att sänka blodtrycket .

Du behöver :
prenatal vitaminer
. Recept för högt blodtryck medicinering ( Adalat , Procardia , Lopressor , Inderal eller Aldomet ) .


1 .
Starta en övning rutin . En förlossning mamma kan göra enkla saker som att ta en promenad med barnet i vagnen eller ta 5 till 10 minuter om dagen för att göra stretching och yogaövningar . Så småningom lägger ökad hjärt -och styrketräning kan också bidra till att minska stress och kan hjälpa en mor förlora lite " baby weight " och minska hennes förhöjt blodtryck.
2 .
Fortsätt att ta prenatal vitaminer . Utöver de fördelar som ditt barn kommer att få från dem som du sjuksköterska kommer ytterligare vitamin C och E bidrar till att minska högt blodtryck också.
3 .
Stick till en hälsosam kost . Undvik mycket fet och salt mat och äter en välbalanserad kost av frukt , grönsaker , spannmål och proteiner . Men hålla sig borta från vissa grönsaker som kan få barn att vara gasig ( blomkål, vitkål , fat tung i lök eller vitlök ) eftersom de passerar genom bröstmjölken .
4 .
Rådgör med din läkare om säker hypertoni mediciner att ta under amning . Adalat , Procardia , Lopressor , Inderal eller Aldomet ordineras ofta av läkare för att behandla högt blodtryck efter förlossningen. Läkemedlet kommer att ordineras i en vanlig dos ( vanligtvis en till två gånger om dagen i tablettform ) , och fortsatte tills blodtryck kan lättare kontrolleras utan hjälp av medicin .
5 .

Ta dig tid varje dag för att sitta och koppla av på egen hand. Även om det bara fem minuter , tar tid att ta en paus att sitta ner , ta ett bad eller läsa en bok eller en tidskrift. Ge din kropp och själ tillräckligt med vila regelbundet kommer att minska din stress och i slutändan bidra till att minska blodtrycket .

tips och varningar


 • Rådgör alltid med en läkare Innan något receptbelagda läkemedel , speciellt vid amning eller graviditet .


 • Previous:nothing Next:diet för Perimenopause & klimakteriet

  Relaterade artiklar


 • aktiviteter för epilepsi hos barn
 • Hur du ska sköta dina ögon som student
 • hur man ska behandla feminina klåda & torrhet
 • alternativa behandlingar för lokaliserad prostatacancer
 • hur man dödar parasiter hos människa med hjul bönor
 • flagnande hud sjukdom
 • hur till extraktet spermier från en vasektomi patient
 • svåra magkramper hos barn
 • hur man avgör om de har en hysterektomi är rätt för dig
 • orsakerna till kliande blygdläppar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com