hur man talar med din läkare om något

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-11
Som sjukvård förändringar kan läkare och patient relationer också reformeras så att både människor är medskapare i hälso strävan . Tala med din läkare kan känna sig obekväm och till och med skrämmande . Vi kan känna att diskutera rör vi har om en behandlingsplan eller ställa frågor om en föreskriven medicinering kan visa brist på respekt eller brist på förtroende för hans eller hennes omdöme . Ibland tiden är frågan : läkaren är försenat eller agerar rusade ( handen på dörrhandtaget när du pratar ) . Oavsett anledning den här artikeln hjälper dig att hitta ett nytt sätt att kommunicera med din läkare utövare och alla som hjälper dig med din wellness ( sjukgymnaster , naturläkare , massageterapeut , sjuksköterska utövare , etc. )

Du behöver : .
Förtroendet


1
Låt oss först titta på perspektiv . Läkare är människor precis som alla andra bara att de har avslutat läkarutbildningen och köra en läkare av något slag . De är inte gudar och inte heller myndigheterna på kroppen . De uppskattar en bra relation som vi alla gör och diskutera bekymmer är inte respektlöst . Det är din kropp och mer intresse du uttrycker i att vara ett kooperativ agent i din hälsa desto större blir dina chanser att ha öppen kommunikation . Kom ihåg , är den enda myndighet din läkare har över dig den myndighet du tillåter honom eller henne att ha . Läkare inte bota sjukdomar , de behandlar sjukdomar . Istället för att vara " rädd för att konfrontera en auktoritet , " tänk på din läkare som en del av din wellness team ( som din läkare inte är ledare . . . du är ! )
2 .

Det bästa sättet att närma sig din läkare ( eller någon sjukvård utövare ) är med klart definierade frågor och farhågor. Som dina frågor kommer upp mellan möten , skriva ner dem så du kommer att bli mer organiserad under ditt besök . Om du har en tendens att bli passiva eller generad under påstridig möten , hitta en familjemedlem , granne eller vän att rollspela i diskussionen så att du bygger förtroende . Du kan alltid använda en spegel istället för en annan person .
3 .
Eftersom symtomen uppträder och försvinner mellan möten , göra anteckningar om detta så att när du rapporterar informationen till din läkare din information är lätt att förstå . Minnen kan få dimmig och nervositet tenderar att skapa förvirring . Det är inte nödvändigt att logga varje liten detalj , men gör anteckningar om vad du upplever när det inträffar , så att informationen förblir klar .
4 .
Undvik återutläggning andra hand information till din läkare . Hålla mig till fakta om dig och din kropp . Till exempel berättar för din läkare om en väns liknande tillstånd eller om information som du samlat på nätet inte kommer att vara lika meningsfullt som att rapportera information om din egen erfarenhet
5 .
innebär att läkare och hälsa vård utövare vill vi skulle ta en mer aktiv roll i vår wellness och utbilda oss från andra källor än bara dem så att vi kan bli mer instrumentell i vår wellness . Läkare inte avskräcka inte intelligent deltagande-ibland är de bara översvämmas som resten av oss och om du har något att säga att det är upp till dig att säga det . Din läkare kommer att ha mer respekt för dig när du uttrycker mer respekt för dig själv genom att visa din genuint intresse för din hälsa i stället för att lämna allt upp till dem.
6 .
inte rädd läkarens kritik om du är intresserad av att fortsätta alternativ vård såsom kiropraktik , akupressur , zonterapi , massage , etc. Kom ihåg att det fanns en tid då kiropraktorer ansågs häxdoktorer och massageterapeuter ansågs, ja, du vet vad de ansågs. Alternativa behandlingar är inte avsedd att ersätta traditionell vård, de är avsedda att vara ett alternativ. Läkare kan hånar dig, men återigen, det är din kropp, och många traditionella utövare ändra sina åsikter när de ser dessa alternativa behandlingar fungerar.


Previous:nothing Next:Hur sluta röka genom att bryta vanan

Relaterade artiklar


 • ättika behandling för svampinfektion i barnets mun
 • hur man får ett skott
 • förälderns av Gerd
 • hur man vet näringsbehov för ditt barn
 • hur man ska leva med högt blodsocker
 • överproduktion av HGH hos barn
 • vad örten används mot oregelbunden mens ?
 • hur man hittar hysterektomi resurser
 • hur man väljer en ögonläkare
 • Vilka är riskerna med muskelknutor under graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com