rensar obstruktiv andning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-07
En rad olika villkor orsaka obstruktiv andning, som begränsar möjligheterna för lungorna att ta in och blåsa ut luft . Kan i sin tur syrebrist och koldioxid ackumulering inträffar . På en kronisk nivå , minskar äventyras andas kapaciteten i lungorna för att hålla luft . Cellulära skador kan uppstå , och så småningom , om ersättning av kroppens system går sönder kommer multipel organsvikt leda till döden. Det finns många orsaker till pulmonell obstruktiva sjukdomar . Ärftliga faktorer kan beaktas , som vid astma . Rökning , i de flesta fall är agenten som orsakar emfysem och bronkit . En enklare fall innebär vanlig influensa som inflames din näsgångar , vilket gör det svårt att andas

Du behöver : .
Luftrörsvidgande
Steroid ( recept drogen).
Slemlösande .


1 .
Använd bronkdilaterare . Via inandning eller i andra former , är det ges till vidga förträngda luftvägar , vilket gör gasutbyte lättare . Om du är reaktiva att den kan momentan lättnad känns. Andas skulle vara lättare . Det är ofta ges till patienter med astma eftersom deras luftvägarna är smalare . Observera att bronkdilaterare har potentiella skadliga effekter av takykardi eller en ökning i hjärtfrekvens . Palpitation kan också förekomma , och bronkdilaterare skall användas med speciell försiktighet hos patienter med hjärtbesvär.
2 .
Anti-inflammatoriska läkemedel , såsom steroider , ges främst för att minska inflammation i luftvägarna . De går oftast hand i hand med bronkdilaterare för att maximera effekten av luftvägarna clearance . De förbättrar luftvägarna passager och minska det inflammatoriska svaret i cellerna . Effekten av steroider på den inflammerade slemhinnor körteln minskar kraftigt dess utsöndrar förmåga på grund av sin anti-inflammatorisk effekt . Slem dränering , om de inte avlägsnas , kan hindra luftvägarna .
3 .
Ta slemlösande och mucolytic droger . Problemet med obstruktiv andning i andra fall är inte det förträngda luftvägar . Hyperaktiva slem produktion sker och träskor upp i luftvägarna . Slemlösande hjälper dig att hosta ut slem att ge kontinuerlig ventilation . Arbetet som slemlösande är att vätskeform härdad slem som är svårt att hosta ut .
4 .
Placera dig i chockläge vari huvudet och bröstet är låga och benen är i en lutande ställning för att underlätta pulmonell dränering . Pulmonell sekret som är svåra att utvisa flyttas till de övre luftvägarna att underlätta upphostningar av gravitationen . Detta görs i flera minuter för att förhindra en ökning av intrakraniellt tryck som orsakas av poolning av blod i hjärnan .
5.
sluta röka. Eftersom rökning är den vanligaste orsaken till lungsjukdomar , rökstopp kan i hög grad bevara den kvarvarande funktionella delar av lungan . Att avsluta kommer också att hjälpa din näshår regenerera filtret mer partiklar i luften .


Previous:nothing Next:hur man ska gå tillbaka till arbetet efter en vaginal hysterektomi

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare som specialiserat sig på kvinnliga hormoner
 • influensa Myter & fakta
 • hur man får din man att sluta röka i huset
 • hur man kan förebygga ischias
 • barnen första hjälpen kit instruktioner
 • hur man hittar en knöl i bröstet
 • hur man ändrar hed försäkringsbolag
 • Definitionen av andropause
 • hur man berättar familjen om graviditet
 • nya tekniker för att spara Preemie spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com