sköldkörteln för människa

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-16
Sköldkörteln är en viktig del av den mänskliga endokrina systemet. För lite eller för mycket sköldkörtelhormon i kroppen kan leda till hälsoproblem , men behandling finns

Du behöver : .
Komprimerad syrgasflaska
. Regulator.
Cylinder nyckel .
Oxygenglasögon eller syrgasmask .
Slangar.

sköldkörteln

Var och en har en sköldkörteln. Det är en endokrin körtel i halsen som utsöndrar hormoner som hjälper till att reglera din ämnesomsättning

Sköldkörtelhormoner

Sköldkörteln producerar två hormoner : T3 ( trijodtyronin ) och T4 ( thyroxin ) . Dessa kallas " tyreoideastimulerande hormoner " ( TSH ) . Normala nivåer av sköldkörtelhormon hos vuxna är 0,4 till 4 mIU /L , eller milli-internationella enheter per liter . Blodprover kan göras för att upptäcka hur mycket sköldkörtelhormon i ditt system .

Hypotyreos

Hypotyreos är en vanlig åkomma i sköldkörteln där körteln inte producerar tillräckligt med TSH . Detta kallas för en " låg sköldkörtelfunktion . " Hypotyreos har olika orsaker inklusive ärftlighet, autoimmun sjukdom , och onormala utväxter på sköldkörteln . Symtom på hypotyreoidism är trötthet , torr hud, sprött hår och naglar och kraftiga menstruationer hos kvinnor .

Hypertyreos

Hypertyreos är en sjukdom där sköldkörteln producerar för mycket TSH . Detta kallas en " överaktiv sköldkörtel . " Denna sjukdom kan vara ärftlig , eller det kan orsakas av intag av för mycket jod eller från att ta för mycket syntetiskt sköldkörtelhormon för att bekämpa hypotyreos . Symtom på hypertyreos inkluderar viktminskning , nervositet , sömnsvårigheter, hjärtklappning och humörsvängningar.

diagnostik och behandling av sköldkörteln

Om du upplever något av symptomen på hypotyreos eller hypertyreos , bör du besöka läkare. Han kommer att avgöra om du behöver ett TSH blodprov . Om din läkare beslutar att du har en sköldkörtelsjukdom , kommer han att förskriva oftast en tyroideahormoner hormon som behandling för hypotyreos och en betablockerare läkemedel för behandlingen av hypertyreos .

Previous:nothing Next:dieter för aktiv tonårspojkar

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till onormala celler från ett cellprov ?
 • hur man introducerar komjölk till ammade barn
 • hur man ska leva bekvämt med värmevallningar
 • tung ansvarsfrihet före menopaus
 • hur man känner igen symptom på klimakteriet
 • hur man skall bekämpa akne
 • Graviditet & hoodia
 • löss behandling med majonnäs
 • som reglerar vårdhem i Illinois?
 • ögonsvullnad hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com