tips på kontaktlinser

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-06
För folk som inte gillar tanken på att bära glasögon , kontaktlinser ger en bekväm lösning för att lösa problem med synen . Kontaktlinser är också ett kostnadseffektivt alternativ till bekostnad av Lasik kirurgi för synkorrigering . Om du funderar kontakter för första gången , här är några tips som kan göra din upplevelse mer bekväm

Använd enligt anvisningar

De flesta människor bär antingen dagligen eller förlängas använder mjuka kontaktlinser , som bestäms av vad deras optiker känner är bäst för vision och livsstil behov . Det är väldigt viktigt att ha de kontakter exakt som din läkare . Missbruk av dina kontakter kan leda till allvarliga ögonsjukdomar , som ulcerös keratit-ett tillstånd som kan orsaka av svamp-och bakterieinfektioner i ögat och kan leda till synförlust

ut rätsidan

En av . de vanligaste problemen en ny kontaktlins bäraren ansikten är att fastställa den högra sidan av kontakten att placera mot deras ögon . När du sätter en kontakt på fel sätt , det är ganska uppenbart eftersom det känns som att du har en gigantisk bit av grus i ögat . Räkna ut när kontakten ut och in kan vara svårt . Det bästa sättet att avgöra om det är på höger sida är att placera kontakten linsen på pekfingret , med den öppna kanten uppåt . Håll pekfingret upp i ljuset och observerar sidan av kontakten. Det bör gå upp i en mjuk båge , från den rundade del som är på fingret till kanten . Om ytterkant tycks peka utåt alla , är din kontakt sannolikt inifrån och ut.

Tillämpa

Vissa människor har svårt att hålla ögonen öppna när de tillämpar sina kontakt. En lösning på detta problem är att använda pekfingret och tummen för att hålla ögonlocket öppet . Placera din kontakt på motsatsen finger i ögat att du tillämpar den till . Gör sedan ett liggande " V " med pekfingret och tummen med andra handen . Sätt tummen strax under ögat , på kindbenet och använda pekfingret för att dra ögonlocket upp . Detta bör hålla dig från att blinka när du tillämpar kontakten .

bort

När dina ögon är mycket våt eller mycket torr , kan du ha svårt att ta bort din kontakt . Det finns ett trick som kan hjälpa till med detta . Blunda och placera pekfingret , försiktigt men bestämt , mot din ögonlocket och sedan sakta dra locket mot inre ögonvrån . Generellt kommer du att känna kontakt förlorar sug och efter det, bör det poppa ut på egen hand när du blinkar .

Rengöring och förvaring

ordentlig rengöring och förvaring av kontaktlinser hjälper till att förhindra infektioner . Alltid rengöra och desinficera dina kontakter efter att ta bort dem . Förvara alltid dina kontakter i steril kontakt lösning . Förvara den aldrig i vatten , eftersom vatten inte ger antibakteriella fördelar . På grund av skillnaden i surhetsgraden , kan det förstöra även dina kontakter .

Previous:nothing Next:över disk kalla förebyggande åtgärder

Relaterade artiklar


 • hur man har en hälsosam graviditet för att minska fosterskador
 • hur man ska äta hälsosamt under preconception
 • hur man kan förstå och förebygga narkotika & alkoholmissbruk
 • hur man använder söta olja för att behandla ont i öronen
 • hur hjärnskador kan orsaka cerebral pares
 • hur pumpen att förmå labor
 • Vilka är fördelarna med preventivmedel ?
 • hur man hittar en familj skydd
 • kan återställa min östrogen
 • Food Stamp inkomster krav
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com