vad är länd & bröstkotorna ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-17
Den mänskliga ryggraden är indelad i fem stora regioner: hals-, bröst-, länd, korsbenet och svanskotan. Ryggraden skyddar ryggmärgen och spännande perifera nerver, och ger fästpunkter för den yttersta ben och revben

Du behöver:.
Mjuk trasa
. Juvelerares eller monokel skruvmejsel.
100 slippapper.
200 slippapper.
Smycken polerskiva.

Bröstrygg Anatomy

bröstryggraden består av 12 ben som kallas "kotor. " Den ryggkotor öka i storlek från toppen ryggkotor (T1) genom botten ryggkotor (T12). Varje ryggkotor skiljs från sina grannar genom brosk skivor som absorberar stötar och att rörelser.

Bröstrygg Rib Bilagor

Det unika med bröstkorgens ryggrad är förekomsten av revben fästa med ryggraden. Sidan av varje kota har prognoserna, som kallas "tvärgående processer", på dem som revbenen fäster. Dessa revben skydda vitala organ i bröstet som hjärta och lungor, och de lägger kraft och stöd till bröstkorgens ryggrad. På grund av den revben bilagor, är bröstryggraden mycket stabil, men det är också mer stilla än resten av ryggraden.

Bröstrygg Range of Motion

revben bilagor begränsa rörelseomfånget för bröstkorgens ryggrad. Den mest rörelse i form av böjning och sträckning ( framåt och bakåt böjning ) .

ländryggen Anatomy

Ländryggraden består av fem kotor . Liksom bröstryggraden , är ländkotorna öka i storlek från topp till botten ( L1 till L5 ) och separeras med stötdämpande skivor . Ländryggraden kotorna är mycket större , tjockare och starkare än ryggkotor eftersom deras huvudsakliga funktion är att bära kroppens vikt .

ländkotpelaren Range of Motion

Eftersom det inte finns några beniga bilagor på ländkotorna , de är fria att röra sig i flera riktningar. Ländkotorna tillåter vridning , böjning framåt , bakåt bockning och sidoböjning rörelser . Avvägningen denna ökade rörelseomfång är mindre stabilitet än bröstkorgens ryggrad , som mest stöd och stabilitet kommer från muskler och ligament .

Previous:nothing Next:hur man använder ett sugrör till hjälp sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa par hantera äta - störningar
 • hur man ska behandla diarré och magsmärtor hos barn
 • övre delen av ryggen styrkeövningar
 • Vilka är de olika stegen i en vanlig förkylning ?
 • hur man utnyttjar resurser för tonårsgraviditeter i Utah
 • vad är en blodpropp i början av graviditeten?
 • Vilka är fördelarna med preventivmedel ?
 • hjälp för långlivade sinus dränering
 • Rescue Remedy på arbetskraft
 • vad kräm kan jag använda för att bli av genitala vårtor ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com