varför är receptbelagda flaskor orange ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-18
Du ser dem på nästan alla apotek , du förmodligen ännu har några av dem i ditt medicinskåp . orange recept flaskor som innehåller allt från antibiotika till smärtstillande , antidepressiva medel för att antiinflammatoriska

medan orange är inte . den enda färg av receptbelagda flaskor-det finns andra färger och ogenomskinliga vita-orange är sannolikt den mest populära färgen på recept flaska

Varför är de färgade

Den främsta orsaken till orangefärgade recept flaskor-. ? och alla färgade eller ogenomskinliga recept flaska , för den delen-är att förhindra ljuset från förnedrande läkemedlen in genom fotokemiska reaktioner . Många ämnen-mjölk , öl , mediciner-förnedra med exponering för ljus . Och så för att bevara den medicinering effektivitet , är receptbelagda flaskor skapas med avsikt att hålla ljuset borta från läkemedel .

Apothecaryen

Innan plast var utbredd , och apotek hade högteknologisk utrustning för att göra och mediciner lagra , ingredienser för läkemedel , salvor , även gifter förvarades i keramik eller glas behållare , det sistnämnda blir allt populärare med tiden som de var mer varaktiga och var massproducerade .

Ingredienserna måste lagras i stora flaskor-" butiksmöbler " flaskor att apotekarna används för att hålla viktiga kemikalier eller andra ämnen används för att göra tonika , mediciner och ibland gifter . Skulle dock fotokemiska reaktioner göra dessa ingredienser oanvändbar över tid , och på så sätt hjälpa till att bevara dem , var färgade flaskor används.

Flaska färger

Klart flaskor och burkar användes ofta också, men flaska färger varierade i färg . Det var Aquas , kobolt blues , lila , röda och gröna , och några greener som blev så mörkt som betraktas svart .

Men det blev gult en populär färg för flaskor och burkar, eftersom det gav mediciner tillräckligt skydd och kostar mindre att producera än andra färgade glasflaskor.

från orange till Orange

Det är sannolikt att anledningen till den populära färgen på recept flaskor är orange är att det är en modern förlängning av bärnstensfärgad flaska. Folk har så länge associerats bärnstensfärgad flaskor och burkar apotekaren med läkemedel, att orange är en nick till den traditionen.

Den gränslösa och utbredda användningen av flaskorna orange recept har också gjort dem lätta att känna igen. När folk ser en liten orange cylindrisk flaska, de gör den snabba antagandet att innehållet är läkemedel. Bright orange flaskor verkar också lättare att hitta när du söker igenom skåp, lådor och väskor för läkemedel.

Andra färger

Orange är inte den enda färgen. Det finns tydliga sådana, för läkemedel som inte bryts ner i ljus.

Det finns också blå, mörkt bruna, gröna och ogenomskinlig sådana. Nyligen har ett recept flaska designad av en grafisk design student som ville hitta ett sätt att lättare märka och urskilja en medicin från en annan. Flaskan är röd, för att matcha signaturen röda färgen på Target butiker, som har antagit den nya färgen recept flaska och etikett design.

Previous:nothing Next:Orsaker och huskurer för håravfall hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota erektionsproblem naturligt
 • sätt att gå in arbetskraft hemma
 • information om ömma bröst orsakat av friktion av bröst
 • riskfaktorer för ett blåsljud
 • intermittent kräkningar hos barn
 • hur man avgör en förfallodag från ett datum för befruktning
 • Hur du ska sköta dina ögon som student
 • klimakteriet, mat & dryck
 • olika kvaliteter av linser för glasögon
 • hur man kan planera för din hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com