Tips för kontaktlinser

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-22
Om tanken på att sätta kontakter i dina ögon kryper ut dig, oroa dig inte, du är inte ensam. Många människor är störda vid tanken på att röra deras ögongloben. När du komma bortom krypfaktorn kommer du att upptäcka det är lätt att linser Infoga kontakt, och på kort tid det kommer att bli en daglig uppgift du utför med lite eftertanke

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Tandpetare.

Plats

Som nybörjare, det bästa stället att börja är i badrummet. Badrummet har rinnande vatten att tvätta händerna noggrant, en spegel över disk så du kan ha båda händerna fria och en disk eller sjunka för att fånga en tappad kontaktlins. Disken är också en bra plats att ställa kontakta fallet , renare och ögondroppar .

Tvätta händerna

Innan du börjar , tvätta händerna med tvål och varmt vatten . Skölj noga , för om du lämnar tvålrester på dina händer , kommer dina ögon vara ledsen. Om du tänker luta sig över handfatet medan du för in kontakter , stäng dränera så linsen inte faller ner i avloppet om det sjunker .

ögondroppar

Lägg förnya droppar till ögonen , eftersom det är svårt att infoga kontakter när ögonen är torra . Se till att du väljer ögondroppar kan användas med kontakter , och du kanske vill kontrollera med din ögonläkare . Om ögondroppar inte är avsedda att användas med kontakter kan belägga linser , de gör dem grumlig . Efter att du fått knep att bära kontakter kanske du bara behöver droppar när dina ögon är torra .

Inspektion

Sätt en ren linsen på mitten av din öppna handflata . Om du är högerhänt , kommer detta att vara din vänstra handflata . Med den andra handen , ta pekfingret och placera kontaktlinser yttre kurvan på fingertoppen . Om det är en mjuk kontakt , kan det dyka enkelt ut och in , och om kontakten är inverterad när anslutet så kommer det poppa ut i ögat . Inspektera kontakta innan du lägger den i , titta på fälgen . Om det verkar finnas en ås , kan det vara omvänt .

Re-rengöring

Om du märker en spec av damm eller hår på linsen , ta bort det innan du lägger i kontakten. Lägg kontakt tillbaka i handflatan och spruta det med rengöringsmedel eller koksaltlösning . Du kan även göra detta om kontakten verkar torr . Använd inte av misstag använder kontakt rengöringsmedel som är avsett för övernattning städning , eftersom det kommer att skada dina ögon . Kassera kontakt om det är trasiga eller defekta .

Infoga

När du har inspekterats och placeras kontakten på spetsen av pekfingret , tittar i spegeln . Med den andra handen , sätt tummen under ögat , och nästa finger ovanför ögonlocket och dra försiktigt isär för att öppna ögat . Titta upp och tryck kontakten lätt till mitten av ögongloben. Fukten ska anbringa den kontakt utan att du ansöker någon press . Ibland hjälper det att titta upp och inte direkt in i inkommande kontakt . Blinka några gånger för att reglera kontakten. Om du av misstag släpper den i diskhon eller disken , måste den rengöras innan du försöker igen .

Previous:nothing Next:hur man kan bli av fettceller som ungdomar

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla perimenopause symtom
 • som behöver en tetanusvaccin ?
 • Hur berätta om du är gravid under amning
 • hud taggar i barn
 • hur du kan trösta en irriterad vaccinationsstället
 • barn sova rättsmedel
 • Hur vet man att be om smärtstillande medel efter en mastektomi
 • hur man hittar en pediatrisk ögonläkare
 • Varför är min tid sen eftersom jag inte är gravid ?
 • hur man hanterar smärtan under förlossningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com