historien om en foster Doppler

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-08-23
Fetal Doppler ( kallas även ultraljud ) använder upprepade högfrekvent ljud att ta bilder av ett barn i livmodern ( innan det är fött ) . Tekniken är baserad på samma sonar applikationer som används av ubåtar och örlogsfartyg

Du behöver : .
skruvmejsel
Tandpetare .

Ekolod och ultraljud

Under och strax efter första världskriget , var ekolod enheter uppfanns (separat av Robert Boyle och Paul Langevin ) och som används i stor utsträckning i världskriget marin krigföring , särskilt på ubåtar . Efter kriget började forskare som hade utvecklat sonarteknik tillämpa samma ultraljud begrepp för diagnostik.

tidiga fosterutvecklingen Doppler

Dr Edward H. Hon , en förlossningsläkare , som används befintliga sonarteknik att uppfinna den första handhållna fetal doppler enhet år 1960 som en metod för övervakning fostrets hjärtslag . Dagens foster ultraljudsdiagnostik arbete i stort sett samma sätt .

Fostrets Doppler i Diagnostisera

Läkare använder foster Doppler för att kontrollera puls märkte de också ser fosterutveckling, missbildning och till och med kön . En växande kropp av medicinsk litteratur har lett till en utbredd användning av foster Doppler för många diagnostisera ansökningar från 1980 .

3- D Ultraljud

I början av 1980 , skanning multiskiktskapacitet ledde till uppfinningen av 3-D ultraljud , så läkarna att skanna foster nästan som om de hade barnet framför dem

4 . -D Ultraljud

I slutet av 2000-talet 1990s/early var 3- D ultraljudsbilder sätta ihop för att skapa in utero videor : 4-D ultraljud . Denna teknik har visat sig vara mycket värdefull , eftersom den visar detaljer som blodflöde , hjärtslag och fosterrörelser i realtid . 5-D ultraljud är fortfarande under uppbyggnad och kommer att ge ännu mer information om en vävnad nivå .

Previous:nothing Next:Tips för kontaktlinser

Relaterade artiklar


 • avulsion fraktur i höften hos barn
 • kan klimakteriet orsaka LDL att gå upp ?
 • vid vilken tidpunkt i kvinnans cykel är hon mest sannolikt att bli gravid ?
 • hur man använder make - coachade förlossning tekniker
 • förfaranden för Méniu00E8res sjukdom
 • hur man får ut det mesta av din nästa besöka läkare
 • som är berättigad till välgörenhet vård?
 • hur man kan minska bröst ömhet
 • Så för att lindra morgonstelhet i rygg, nacke och extremiteter
 • hur man förbereder brösten för amning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com