missbruksvård gruppövningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-08-23
Gruppbehandling är ett bra komplement till individ-och familjeterapi för tonåringar och vuxna som använder ämnen. Det är ett bra sätt att få stöd från kollegor och det hjälper människor att inse att de inte är de enda som kämpar med vissa frågor. Att se någon som har återhämtat sig från missbruk är ett bra motiv för någon som är ambivalent på att sluta. Tillsammans med samtalsterapi, kan handledare använda övningar för att stärka gruppen upplevelse

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Tandpetare.

isbrytare

I början av det första en eller två gruppmöten, bör läkare överväga att använda isbrytare för att minska spänningen och medlemmar hjälper bekanta sig med varandra. Detta är särskilt viktigt om du kör en grupp med tonåringar eller unga vuxna. Isbrytare behöver inte handla om narkotikamissbruk. Istället kan du få gruppens medlemmar talar om likheter och skillnader som de har och gör en övning så att alla kan presentera sig.

Till exempel par gruppmedlemmarna upp och har en lista med frågor som de ska be varandra. När de lärt sig om sin partner, de kan införa dessa personer till gruppen. Några aktuella exempel är vad är ditt namn, vad är något du tycker om att göra på helgerna och Vilka egenskaper tycker du leta efter i en vän.

och utcheckning

I början av varje grupp, kan det vara viktigt att ha en check in med varje medlem. Om du inte vet var medlemmar i gruppen är startar från, kan du inte förstå deras reaktioner i gruppen. Till exempel, om du har en check i och inse att Tom förlorat sitt jobb den dagen kommer du förstå varför han skulle vara tystare och behöver stöd från gruppen.

Det finns många sätt du kan göra en check i. Du kan be varje medlem att säga vad känslor hon för närvarande känner, det största som hänt den dagen eller på en skala från 1 till 10, där 1 är hemskt och 10 är bra, hur hennes dag var. I slutet av grupp kan du också göra en titt där varje gruppmedlem säger hur hon nu mår . Detta ger läkare en god uppfattning om vem de kan behöva nå ut till före avresan .

Friska Versus Ohälsosam Coping Skills

Många missbrukare har ohälsosamma coping färdigheter och använda alkohol eller droger som ett sätt att hantera eller maskering känslor . Sätt upp två stora bitar av affischen styrelse , och be gruppmedlemmarna att lista ohälsosamma sätt att de klarar sorg , ilska , skuld och andra obehagliga känslor . Då frågar gruppens medlemmar att lista hälsosamma sätt de klara av känslor eller hur de kan hantera känslor. Prata om varför gruppens medlemmar väljer det ohälsosamma coping färdigheter och göra en plan med gruppmedlemmarna att försöka använda sunt coping färdigheter under nästa vecka. I början av följande grupp, återvända till detta ämne och se om gruppmedlemmar som används friskt coping färdigheter.

Previous:nothing Next:kost för gravida & ammande samtidigt

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra nivåer av testosteron
 • hur man undertrycka en period med p-piller
 • hur de kan förmedla en synundersökning
 • hur man kan undvika huvudvärk under en menstruation
 • natriumfattig diet för Graviditet
 • Vilka är farorna av en tetanusvaccin ?
 • hur man kan spara tusentals på gastroesofageal reflux
 • hur man ska behandla en sinus -infektion vid vård
 • hur man kan minska illamående under graviditeten
 • vaccin krävs för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com