hur till få min fru att sluta röka

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-10-23
De flesta som röker vet att rökning är skadligt för deras hälsa , är ännu sluta inte lätt . Det finns många sätt att sluta röka , från att gå "cold-turkey " att använda steg-för-steg -program . För de flesta människor , är det enklaste sättet att sluta att använda en kombination av medicinering med beteendeförändring terapi . Den rökare som försöker sluta kan drabbas av abstinenssymtom som ångest , irritabilitet och viktökning . Oavsett vilka val kommer rökare behöver mycket av moraliskt stöd och förståelse från sina nära och kära .

Du behöver : .
receptbelagda och receptfria mediciner rökning upphör

sätt att hjälpa de Smoker i din familj Avsluta


1

söka upp de stöd från andra familjemedlemmar, vänner och andra rökare som försöker sluta. Tidigare rökare anmärkning ofta att stödet från familj och vänner hjälpte dem i deras försök att sluta . Stödgrupper är också ett bra sätt att få fram det emotionella stödet rökaren måste stanna på uppgiften . Grupper som Nikotin Anonym ( www. nikotin-anonymous. org ) erbjuda stöd, eller ring American Cancer Society på 1-800-227-2345 för att hitta en stödgrupp i ditt område .
2 .
Utnyttja telefon baserad rådgivning program i ditt område för att hitta stöd för din älskade man måste sluta röka . Alla stater över hela USA , samt i District of Columbia , erbjuder någon form av fri telefon -baserat stödprogram bemannade med utbildad rådgivare rökavvänjning . De som använder telefonrådgivning har dubbelt framgång i att sluta än de som går det ensam . Be din läkare om information om en telefonrådgivning grupp i din stad .
3 .
Registrera din älskade i en lokal rökning upphörande programmet . Dessa program är utformade för att hjälpa rökare hantera de problem som de möter när de försöker sluta . De bästa programmen innehålla vissa en-mot-en vägledning och bör pågå i minst två veckor , eller längre . Ju mer intensiva programmet , desto mer sannolikt din älskade kommer att lyckas i att sluta . Nikotin Anonyma håller regelbundna möten , med en 12-steg format , ungefär som Anonyma Alkoholister. Eller så kan du kontakta din lokala American Lung Association , din hälsa institution eller American Cancer Society för mer information om program inom ditt område .
4 .
Utnyttja nikotinersättning. Den finns i form av tuggummi, plåster, sprayer , inhalatorer och tabletter . Fråga din läkare vilken form han föreslår till din älskade . Nikotinersättning kan ge lindring för den fysiska abstinenssymtom som uppträder vid rökavvänjning . Nikotinersättning är inte permanent och Dosen trappas ner till avvänja rökaren bort av nikotin .
5 .
Tala med din läkare om andra former av medicinering terapi din älskade man kan försöka hjälpa till att ta udden av abstinensbesvär . Dessa kan inkludera receptbelagda mediciner som bupropion ( Zyban u00AE) och vareniklin ( Chantix u2122) . För människor som inte kan använda dessa läkemedel finns det andra läkemedel som har visat lovande resultat i studier men inte har godkänts för rökavvänjning . De används off- label under en läkares övervakning . De inkluderar nortriptylin , ett anti-depressiva läkemedel , och klonidin en äldre läkemedel som är godkänt för behandling av högt blodtryck .


Previous:nothing Next:influensa i lungorna behandling

Relaterade artiklar


 • hur man genomför en testikel självrannsakan
 • testikelcancer alternativ behandling
 • hur behandla influensa hos barn
 • Vilka är de behandlingsalternativ för bipolär II ?
 • hur man köper medicin utomlands
 • hur man avgör om de har en hysterektomi är rätt för dig
 • vad är en blodpropp i början av graviditeten?
 • varför är receptbelagda flaskor orange ?
 • hur undersöka prostatan
 • hur man känner igen symptomen på svampinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com